Zpěvačka se s Gottem zná řadu let a v minulosti k němu měla dost blízko, jelikož spolu s Janou Kocianovou s ním vystupovaly a zpívaly mu vokály. „První osobní setkání si asi  Karel ani nepamatuje. Nesla jsem mu nějakou vázu," smála se Jitka při vzpomínkách na začátky své kariéry.

„Pak jsme byli na kávičce či setkání, protože mě Láďa Štaidl pozval jako čerstvý talent do divadla Apollo," promluvila o dalším setkání, po kterém následovala dlouholetá spolupráce a řada cest do zahraničí, například do Rumunska či Bulharska. O tom ostatně vyprávěla i v knize Náš Karel.

Nyní se ale nově pochlubila historkou o tom, jak se jednou Slavík trochu moc rozveselil. „Zažila jsem ho opilého! Je to roztomilá historka, bylo to u Felixe Slováčka doma, já bydlím odtamtud kousíček," prozradila a líčila, jak to vypadalo, když byl Karel opilý, což je stav, v němž ho jen tak někdo neviděl. „Byla tam schůzka s německým producentem, Felix tam donesl víno z Moravy, a to je zrada! Karel říkal: ‚To je dobrý!‘ Byl roztomile pod vlivem a při loučení jsme si připíjeli šampaňským."

A právě poslední sklenka byla i poslední kapkou. „A já nikam nepůjdu, já tady zůstanu, já nikam nechci," rozhlašoval podle Jitky tehdy ovíněný Karel a sesunul se na zem. Posléze ale nakonec odjel domů a chtěl i řídit, což mu naštěstí rozmluvili. Ještě doma pak zpěvák omylem spustil alarm a musela zasahovat policie. „Klucí, to je dobrý,“ vysvětloval jim tehdy.

Zelenková ale s Mistrem prožila i smutné chvíle v době, kdy přišel o milovanou maminku a později i o tatínka. Také byla u toho, když Ladislavu Štaidlovi (74) oznámili smrt jeho bratra Jiřího (†30). 

VIDEO: Jitka Zelenková ve studiu Blesku

Video
Video se připravuje ...

Jitka Zelenková Petr Macek, David Turek

Knihu NÁŠ KAREL můžete objednávat - ZDE!!! 

5739835:full:true:true

VIDEO: Jitka Zelenková vypadá neskutečně mladě! Ale nic není zadarmo.

Video
Video se připravuje ...

Jitka Zelenková vypadá neskutečně mladě! Ale nic není zadarmo. Markéta Reinischová

Fotogalerie
76 fotografií