Jeho druhá manželka, herečka Anna Remková (39), před dvěma roky ve vší tichosti porodila dceru Haničku. Společně mají také osmiletého syna Františka, který stejně jako táta tíhne k muzice. A z prvního manželství s GondíkovouBrousek ještě patnáctiletou dceru Nelu.

Ondra vyrůstal ve vile svého dědečka Josefa Mixy (†95) na pražských Vinohradech. Nyní žije s dcerou prvního českého kosmonauta Vladimíra Remka (70) na pražském Smíchově v domě, který zdědila jeho žena po mamince, herečce Haně Davidové (†62).

Drží se tak trochu v ústraní. Vše, co dělá, dělá pro svou ženu Annu a děti. „Starosti s rodinou předčí starosti s hudbou,“ říká vytížený hudební skladatel. Vedle scénické a filmové hudby připravil i symfonii a balet podle Kytice. A vedle toho hraje v Divadle na Vinohradech. Už 19 let také vystupuje se skupinou Monkey Business. „To je jako další rodina,“ přiznává Brousek.

K tolika aktivitám je zapotřebí velké tolerance manželky. Anička na čas, než doroste hlavně malá Hanička, pověsila herectví na hřebík. „Nechá se maximálně získat na dabing,“ říká zdroj z blízkého okolí.

Od natáčení Pelíšků uplynulo 20 let. Ondra ale po dalších velkých rolích moc neprahne. „Filmování je ztráta času. Když skládám muziku, za čtyři hodiny něco vznikne. Čtyři hodiny mezi natáčením se většinou jen prokouří,“ míní nejmladší z Brousků.

VIDEO: Gondíková se zase o víkendu provdala za partnera Langmajera!

Video
Video se připravuje ...

Řekla ano! Takhle si Gondíková vzala Langmajera. Divadlo v Rytířské

Fotogalerie
41 fotografií