Karel Janeček se opět vyjádřil k problematice svých vztahů se ženami a přiblížil, jak to má s rozvodem. „To, co dnes zažívám v rámci rozvodu, bych dřív považoval na absurdní béčkové televizní drama. Až do nedávna bych nevěřil, čeho všeho může být schopna žena, natož žena, kterou jsem kdysi bláznivě miloval,“ uvedl ve vyjádření pro média s tím, že ho mrzí, že nemůže vídat jejich synka.

„Jsem smutný, že nyní nemohu svého syna svobodně vídat, ačkoliv k sobě máme velmi blízko a moc mi chybí. Dělám pro to vše, nicméně jeho matka systematicky narušuje naše setkání v Paříži a brání mi si ho vzít do Česka na prázdniny nebo za rodiči. Proto se velmi těším na soudní stání v září, kdy konečně dosáhnu svých rodičovských práv,“ doplnil matematik.

„Ženit jsem se s ní nechtěl, ale jakmile Mariem byla těhotná, dala mi ultimátum, že pokud si ji nevezmu, půjde na interrupci,“ uvedl též na sociálních sítích a posléze to zopakoval i ve vyjádření pro média. Nyní přiznal, že v roce 2015, kdy se ženil, znal Tunisanku pouze pět měsíců a neznal ji ještě tak dobře. „Vnímal jsem ji velmi zkresleně a viděl jsem v ní tu pravou. Zmýlil jsem se,“ postěžoval si.

Neustále též zdůrazňoval, že vdávat se chtěla pouze Mariem a do sňatku ho tlačila a vyhrožovala, že její motivace byla asi dost zvláštní. „Nelitoval jsem toho tehdy, velmi jsem se na dítě těšil a věřil v náš vztah. Vlastně nelituju doteď, protože mám úžasného syna. Až dnes si ale uvědomuji, jak silnou pozici Mariem poskytla role ‚právoplatné‘ manželky, navzdory tomu, jak sporný byl způsob, kterým toho dosáhla,“ uvedl a prozradil také, že manželství krachovalo již pouhých pět měsíců po narození jejich potomka Karla Yanise.

„Mluvit o funkčním ‚manželství‘ by nedávalo smysl. Věřím, že jsme se oba s Mariem snažili pro náš vztah zpočátku dělat to nejlepší. Ale náš rodinný život byl poměrně krátký a z velké části skončil na jaře 2017. Poté, co se Mariem odstěhovala zpět do Paříže,“ vysvětloval miliardář.

Tehdy se sice snažil na veřejnosti špinavé prádlo nevytahovat, a tak „prezentoval pouze tu pozitivní část vztahu“. Ovšem prý jen v době, kdy mělo manželství šanci. Od začátku ale byli s Mariem dohodnuti na volnějším soužití. „My jsme se na otevřenosti dohodli oba. Oba jsme měli příležitostné zálety. Já milenky, ona milence. Žít s Mariem v monogamním vztahu bych si nikdy nedovedl představit,“ tvrdil s tím, že se snažil ženě ze začátku vyhovět, a tak jí byl v době jejího těhotenství a nějakou dobu poté věrný.

„Náš vztah nefungoval. Byť jsem se ho pořád snažil primárně v zájmu Yaniska zachraňovat, byla to slepá ulička,“ myslí si ale dnes Janeček, kterému vadí i to, že se Mariem odstěhovala. „Hlavním důvodem nejspíš bylo, aby mě oddělila od syna. Ale také z jiných pragmatických důvodů, aby u případných soudních sporů získala lepší strategickou pozici. Jak jsem časem zjistil, řadu strategických kroků podstoupila už v době, kdy jsem měl za to, že se oba upřímně ještě snažíme náš vztah zachránit.“

Jenže pak do jeho života vstoupila krásná Lilia Khousnoutdinova a on se zamiloval. Manželce to prý řekl ještě před jejich společnou cestou do Bhútánu, kde se oddali rituálním sňatkem a počali i dcerku Isabellu. „Po Bhútánu jsem za Mariem přišel s tím, že plánuju mít s Lilií dítě i svatbu. Byl jsem připravený manželství ukončit a začít nový život s Lilií, když přišel nečekaný obrat. Mariem oznámila, že chce zkusit model dvou rodin, Lilii přijímá, a dokonce souhlasí s rychlým rozvodem, aby obě rodiny byly ‚stejně legitimní‘, z čehož jsem byl nadšen.“

„Formální rozvod před porodem, minimálně ve fázi procesu, byl součástí mého slibu Lilii,“ říká Karel, jenže pak podle něj začalo několik měsíců, kterých dost lituje. Mariem se podle něj jen ze strategických důvodů přetvařovala. „Předstírala, že přijímá Lilii, a zároveň mi předkládala spoustu vymyšlených obvinění na její konto. Do toho začala předstírat těhotenství. Později se jí skutečně podařilo otěhotnět a začala znovu vydírat interrupcí. Tehdy jsem nepochyboval, že to bylo opravdu se mnou,“ nastínil tehdejší situaci.

„Bylo to strašné a pod nátlakem jsem si dokonce pár měsíců myslel, že bude lepší jí dát prioritu. Miminko jsem moc chtěl zachránit, i když hlavní roli v mém rozhodnutí hrál Yanis, bál jsem se ho ztratit. Těhotenství však Mariem přerušila tak i tak,“ doplnil zklamaně a přiznal, že pak si uvědomil, že jeho místo je po boku Lilie.

„Můj poslední a nejpotupnější pokus o resuscitaci manželství se odehrál v březnu na Českých lvech. Pak jsem se rozhodl pro rozvod v každém případě,“ prozradil Janeček s tím, že v květnu 2018 se skutečně rozjel jeho rozvod. Kromě toho poprosil Lilii o druhou šanci. „Během těch zimních měsíců jsem zejména pochopil, jak moc ji mám rád a jak moc jsem jí křivdil,“ dodal záletný miliardář s tím, že Lilia je pro něj nyní jedinou a pravou ženou v životě. „Necítím potřebu čehokoli dalšího mimo náš vztah s Lilií.“ Teď zbývá otázka, zda mu to nějakou dobu vydrží. 

VIDEO: Karel Janeček a jeho Lilia: Hodně lásky, vnitřní rozvod a hurá na Kamčatku!

Video
Video se připravuje ...

Karel Janeček a jeho Lilia: Hodně lásky, vnitřní rozvod a hurá na Kamčatku! Markéta Reinischová, Jan Jedlička

 

Fotogalerie
59 fotografií