Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Obamová o dospívání dcer: Agent s pistolí je hlídal u kamarádek i na prvním rande

Autor: Darina Jíchová - 
10. července 2019
20:30

Bývalá první dáma Spojených států Michelle Obamová v rozhovoru pro televizní stanici CBS promluvila o svých dcerách a jejich dospívání v Bílém domě. Žertem prohodila, že „se dost divila, že mají vůbec nějaké kamarády“. Její poznámka narážela na všechna bezpečnostní opatření, která Malia a Sasha jako první dcery musely dodržovat, i prověrky, jež museli absolvovat jejich přátelé, informoval magazín Business Insider.

Obamová uvedla, že pokaždé, když její dcery chtěly přespat u kamarádek, musela předem kontaktovat jejich rodiče a sdělit jim, že s dívkami dorazí agent tajné služby. „Celou noc před vaším domem bude hlídkovat muž s pistolí, neznepokojujte se.“ Taková byla věta, kterou bývalá první dáma používala.

Malia (vlevo) a Sasha Obamovy na rodinné dovolené ve Francii (červen 2019) Malia (vlevo) a Sasha Obamovy na rodinné dovolené ve Francii (červen 2019) | Profimedia.cz

To ale ani zdaleka nebylo všechno, každá návštěva byla pečlivě naplánovaná a ještě než sestry Obamovy dorazily ke kamarádům domů, jejich ochranka místo pečlivě prohlédla a zabezpečila, teprve potom mohly tehdejší první dcery vstoupit dovnitř.

Bodyguarda prosím občas pusťte na záchod

„Tak si to představte, Malia a Sasha u vás mají přespat. Nejdřív vám zavolám, hovor by vypadal asi takhle: Dobrý den, budeme potřebovat vaše datum narození, rodné číslo a číslo občanského průkazu. Měli byste také vědět, že váš dům bude hlídat tajný agent. Bude i s pistolí sedět před dveřmi, kdybyste ho občas pustili dovnitř na záchod, byli byste moc laskaví,“ popsala s nadsázkou Obamová.

Když se Barack Obama stal v roce 2008 americkým prezidentem, Malii bylo devět let, Sashe teprve šest let. Rodina v Bílém domě strávila osm let, dívky tam v podstatě dospěly. Obamová se svěřila s tím, jaké těžkosti se s jejich na pohled dokonalým životem pojily. Nejobtížnější byly právě návštěvy u přátel děvčat.

Obamová: Nebojte, drogy ani zbraně vám nevezmou

„Těžko se někomu říká, že budete muset nechat prověřit jeho minulost, prohledat jejich dům. Vždycky jsem zdůrazňovala, aby hlavně agentům nelhali, říkala jsem rodičům: Pokud máte doma nějaké zbraně nebo drogy, byť by to byly jen návykové léky, řekněte jim to. Nevezmou vám je, potřebují o tom ale vědět,“ dodala Obamová.

„Občas to bylo nepříjemné, hlavně když jsem na závěr mnohdy jednostranné konzervace dodala, a děkujeme, že u vás Malia se Sashou můžou být,“ svěřila se bývalá první dáma. „Po tom všem jsem překvapená, že vůbec měly nějaké kamarády,“ vtipkovala.

„Podruhé kandidoval jen, aby měl holky pod dohledem 

„Jejich dospívání rozhodně nebylo normální, na každém kroku je pronásledovali ozbrojení bodyguardi. Vžijte se do nich, jejich první rande nebo první polibek sledovala skupinka chlapů se zbraní a vysílačkou,“ vysvětlila Obamavá.

Svůj život v Bílém domě ale celá rodina bere s nadhledem. Obzvláště Obamová ráda vypráví vtipné zážitky ze sídla amerických prezidentů. Vloni při jednom interview například tvrdila, že se její manžel o druhé funkční období ucházel jen proto, aby měl své teenagerské dcery pod dohledem tajných agentům. „Měli jste ho slyšet: Musíme to vyhrát, nechci, aby holky chodily venku bez ochrany. Opravdu se snažil nalákat voliče,“ smála se Obamová.  

Taurus70 ( 10. července 2019 22:51 )

Anonym01 neberte vazne je to velmi nemocny jedinec je skryty obdivovatel Okamury a fasismu🤐🤐

Zobrazit celou diskusi