Brutální útoky na skejťáky v Praze 7 se v uplynulých dnech staly nechvalně proslulé. Pražští policisté uváděli, že se případu věnují – a nyní přicházejí s novými poznatky. Na sociálních sítích totiž nalezli několik videí, která zachycují další dva útoky. Ty se tentokrát uskutečnily v parku Lannova u Štefánikova mostu, tedy na protilehlé straně Vltavy, kam je to z Letenských sadů co by kamenem dohodil. Potvrdily se tedy dřívější spekulace, že banda chuligánů by se mohla z Letné přesunout jinam.

„V prvním případě video zachycuje velmi brutální útok mladistvého na dalšího muže. Útočník jej opakovaně bije a kope do různých částí těla a hlavy a na závěr mladíka donutí, aby mu přislíbil, že napadení nebude hlásit na policii,“ uvedla k otřesnému případu policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Ve druhém případě pak skupina výtržníků přepadla dalšího mladíka, kterému vyhrožovala teleskopickým obuškem a oloupila ho. „Na obou případech je velmi zarážející, že si oba útoky mladiství pokaždé natočili na několik mobilních telefonů a záběry vždy posléze zveřejnili na sociálních sítích,“ sdělila Kropáčová.

Jde o nebezpečnou situaci

Policisté pátrají po totožnosti obou přepadených, kteří by mohli pomoci při probíhajícím vyšetřování. Kriminalisté tyto útoky považují za velmi nebezpečné a prosí veřejnost o pomoc. Pokud vyobrazené mladíky poznáváte, volejte linku 158. V případě odsouzení hrozí chuligánům až desetileté vězení.

Fotogalerie
6 fotografií