Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Schwarzenbergův synovec míří do politiky. Se strýcem řeší i ženy a bary

Autor: simao - 
9. července 2019
11:50

Se svým strýcem Karlem Schwarzenbergem (81) se baví nejen o politice, ale probírají třeba i tipy na vhodné restaurace, kam pozvat ženu na večeři. Synovec současného čestného předsedy TOP 09 Ferdinand Schwarzenberg (29) přitom nezastírá, že i on má do budoucna politické ambice. Varuje před populismem v politice a tvrdí, že část politiků ztratila respekt. 

„Strýc Kary je aktivním politikem a možná jedním z nejlepších zdrojů informací o politice v této zemi. Takže je vždy fascinující s ním diskutovat o politice,“ říká v rozhovoru pro Euro Ferdinand Schwarzenberg, synovec čestného předsedy TOP 09 a poslance poslance Karla Schwarzenberga.

Narodil se v Curychu, jeho otec Bedřich - bratr Karla Schwarzenberga - zemřel před pěti lety. Ferdinand dnes pracuje pro Škodovku, přiznává ale, že by se rád v budoucnu v české politice angažoval, pokud prý bude mít příležitost.

O svém strýci, o kterém mluví jako o „Karym“, prozradil ještě jednu věc. Řeší spolu třeba i to, kam pozvat ženu na večeři. „Oba také máme rádi dobré jídlo, takže obyčejně se bavíme o restauracích, které jsme navštívili. Jeho oblíbenou otázkou je: Do jaké restaurace bys vzal ženu na příjemnou večeři? Vyprávím mu o barech, které znám, a on mi také dává tipy, co bych měl vyzkoušet,“ uvedl Ferdinand.

Česká, ale i evropská politika podle něj ztratily svůj kredit - respekt a důvěru. „Politika bývala záležitostí gentlemanů, kteří měli společný cíl dojít k řešení, jež by bylo nejlepší pro lidi. Část evropských politiků ztratila respekt při hledání tohoto řešení,“ míní a varuje před návratem k populismu a nacionalismu, kterými se dle něj snaží politici oklamat voliče.

Se svým strýcem se prý vídá od svého návratu do Česka každý druhý či třetí týden, pravidelně si telefonují. „Rodina je pro nás oba to nejdůležitější,“ podotkl v rozhovoru pro Euro a dodal, jakou radu mu kníže dal: „Že bych měl zůstat skromný. Uklidnit se. A má naprostou pravdu. Je to velmi dobrá rada, protože se opravdu musím stále učit. V pubertě jsem si možná užíval života až příliš a také jsem využíval všech svých výhod, aniž bych si uvědomil, kolik práce museli mí rodiče vložit do toho, abych takový život mohl žít.“

st.rec ( 10. července 2019 08:29 )

Jak asi bude dělat přijímací pohovor třeba z češtiny? "Boryš umí po skalinách" ?
Nebo důležitější bude že je synovec? Profesionálních synů už máme víc,děkuji,nechci.

kotow ( 9. července 2019 15:24 )

Nenech se vysmát, tak činí všichni, i my doma. Snaž se!

Martin96 ( 9. července 2019 15:00 )

Strýc měl tehdy vyhrát volby prezidenta!! Sice by občas usnul ale nedělal by nám takovou ostudu jako nynější prezident...

cocumysvole ( 9. července 2019 13:38 )

No tak budeme mít ministra přes hospody, bary a bordely. To nás potěš bůh. Nemluvě o tom kolik se zase rozjede Schwarzembergových restitucí.

11karel11 ( 9. července 2019 13:36 )

A co dědku manželka, už jsi se rozvedl? Politika je pro vás lehárna za velké prachy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa