Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík (†21) se předávkoval kofeinem. Vypil ho tolik, jako je v 50 šálcích kávy

Autor: shp - 
10. července 2019
12:56

Psal se Nový rok. Mladý Lachlan Foote (†21) z australského Blackheathu se rozhodl, že se po silvestrovském slavení hodí opět do formy. Bohužel vypil proteinový koktejl, do kterého si omylem přidal extrémní množství kofeinu – tolik, kolik se ho nachází v asi 50 šálcích kávy. Na následky předávkování zemřel.

Lachlan se vrátil do svého domova na Nový rok v ranních hodinách. Udělal si proteinový koktejl, do kterého si přidal kofeinový prášek, který se používá na spalování tuku a pro zvýšení výkonu při cvičení. Proč to udělal po slavení, není jasné. Bohužel si ho do koktejlu nasypal příliš.

Zemřel den před svými narozeninami

Poslední, co stihl udělat, bylo políbit svou maminku na dobrou noc. Pak ještě napsal svým kamarádům zprávu: „Myslím, že můj proteiňák zmizel. Každopádně dobrou noc, cápci.“ Poté upadl do bezvědomí, ze kterého se již bohužel nikdy neprobral. Zemřel den před svými 22. narozeninami.

Ohledně smrti mladíka začaly okamžitě kolovat nepotvrzené zprávy o tom, že Lachlana zabily drogy. Nebyla to pravda. S vysvětlením vyšel nakonec na veřejnost mladíkův otec Nigel. Podle něj si jeho syn nejspíš nepřečetl etiketu o správném dávkování kofeinu a to se mu stalo osudným.

Kofeinového prášku si nasypal příliš

Ukázalo se, že Lachlan přišel domů z oslav Silvestra s kamarády a udělal si proteinový koktejl. Nevědomky do něj přidal příliš kofeinového prášku – pouhá lžička je smrtelná,“ vypověděl Nigel webu News.com.au. Jeho smrt byla zbytečná, ale snad zpráva o ní varuje další, aby si dávkování správně nastudovali.

Zobrazit celou diskusi