Od narození nevidomý umělec o svém zdravotním stavu informoval zcela nečekaně sám na vystoupení v londýnském Hyde Parku v rámci festivalu British Summer Time. Poté, co dozpíval píseň Superstition, předstoupil Stevie Wonder před fanoušky a oznámil, že musí podstoupit transplantaci ledvin.

„Jsem v pořádku, všechno v pořádku, mám dárce, takže v klidu,“ ujišťoval ale všechny, kdo by se o něj chtěli začít strachovat. Podle jeho slov ho čekají ještě tři další vystoupení a na operaci půjde až v září. „Chtěl jsem, abyste to věděli, přišel jsem, abych vám dal svou lásku a poděkoval vám za tu vaši. Miluju vás a Bůh vám žehnej,“ vysvětlil umělec známý díky hitu I Just Called to Say I Love You s tím, že se snaží vyhnout spekulacím o jeho nemoci.

Nejčastějším důvodem transplantace ledvin bývá selhávání tohoto orgánu či konečné stádium chronického onemocnění ledvin. Co přesně trápí Wondera, ale není jasné. Známé nejsou žádné další detaily ani identita jeho dárce, který bude po zákroku žít jen s jednou ledvinou. 

 

Fotogalerie
16 fotografií