Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rusové udeřili v Sýrii zápalnými zbraněmi a pumami. Zemřelo 130 dětí

Autor: tva - 
7. července 2019
16:35

Nejméně 130 dětí bylo z celkového počtu 544 mrtvých během útoku na poslední část syrského území ovládaného rebely. Útok mají na svědomí ruské ozbrojené síly. Píše o tom britský server The Independent.

Na rozkaz Rusů zahájila ofenzivu syrská armáda. Terčem byly cíle držené rebely v provincii Idlib a blízkých oblastech na severozápadě Sýrie. Akce byla oficiálně zahájena již 26. dubna. Podle Syrské organizace pro lidská práva, která sídlí v Londýně, byly při útoku použity kazetové pumy a zápalné zbraně.

Odhady počtu zraněných se pohybují kolem 2 000 osob. Ruská i syrská strana podíl na civilních obětech odmítají. Akce byla údajně vedena primárně proti militarizovaným cílům napojeným na Al-Káidu. Ty svým působením poblíž státem ovládaných oblastí představovaly nebezpečí.

zvonik54 ( 8. července 2019 16:10 )

Česká republika jednou zaplatí za zločiny USA a i za zločiny své, protože leze USA do řitního otvoru! Tím se ČR dopouští zločinu stejného jako bývalí západní Evropané na genocidě původních obyvatel Ameriky... A Češi stále budou tvrdit: My nic, my ,,demokraté". A přitom by čeští politici velmi rádi rozpoutali válku proti Rusku, což už dělají tím, že pomlouvají osvobozování Sýrie. Nic naplat: Češi prostě chtějí válku! A věřím tomu, že se jí brzo dočkají i doma!

Deng ( 7. července 2019 22:42 )

http­://www­.nova­repu­blika­.cz/20­19/06/­na-poradu-dne-je-tech­nolo­gie.ht­ml?m=1

Taurus70 ( 7. července 2019 22:41 )

To byly ty stejne deti ktere v Nemecku mely mit 17 let a nakonec podle zjisteni lekaru mely kolem 30?Tak v tom pripade je bijte a na mnozstvi nehledte 👍👍👍👍

pacholatko ( 7. července 2019 20:43 )

To můžete říkat tak akorát koze, která baguje, a ještě můžete proflaknout, že ruští vojáci kradou malým dětem svačiny nevrací sáčky, šašci

Jan Capouch ( 7. července 2019 18:48 )

AA vy vite jestle je to pravda když to řekne USA která vede války bez mandátů OSN což je válečný zločin a akt genocidy na kterém se podili i armáda ČR . A co použití atomovýxh zbraní . A minulý tyden únos íranského tankeru a to je podle mezinárodního práva piratství .

Zobrazit celou diskusi