Dvouměsíční Archie Mountbatten-Windsor byl pokřtěn v soukromé hradní kapli za přítomnosti nejbližší rodiny a přátel jeho rodičů. Vévoda a vévodkyně ze Sussexu už mnohokrát ukázali, že hodlají dělat si věci po svém a zažitých královských tradic se držet jen v nejnutnějších situacích. Proto se rozhodli, že křtiny jejich prvorozeného syna budou soukromé. Nedovolili, aby novináři fotografovali a natáčeli jejich příchod ani příchod hostů do kaple. Dokonce ani neuvedli jména hostů a jména kmotrů.

Kromě toho, že fanoušci královské rodiny konečně měli možnost vidět tvář roztomilého Archieho, všimli si na zveřejněných fotografiích výrazu vévodkyně a vévody z Cambridge. Podle nich snímek jasně ukazuje komplikované vztahy v britské královské rodině. Domněnku fanoušků potvrdila i odbornice na řeč těla.

 

Vévodkyně Kate se údajně sice usmívá, ale jedná se prý o falešný úsměv a vypadá, že by raději odešla z místnosti. Podobný výraz má i její manžel, který má sice také úsměv na rtech, ale vypadá jako »vyhazovač z nočního klubu«, jak ho někteří fanoušci nazvali.

„William teda vůbec nevypadá šťastně a Kate má nucený úsměv,“ napsala jedna z fanynek královské rodiny na twitter. „Všimli jste si na fotografii té řeči těla? Opravdu obrovská trhlina mezi těma dvěma páry a William se tváří tak kysele,“ zareagovala na fotografii další z fanynek na sociální síti. „Oh bože, ten výraz prince Williama,“ všimla si další uživatelka sociální sítě. „Pobavilo mě, jak se princ William tak moc snaží, aby se nešklebil,“ objevil se další komentář na sociální síti.

Odbornice na řeč těla Judi Jamesová uvedla, že zatímco Camilla vypadá šťastně a uvolněně, Kate, která sedí na druhém konci, vypadá napjatě a ostýchavě. Póza vévodkyně z Cambridge jasně ukazuje na roztržku mezi manželskými páry. James uvedla, že Kate vypadá, jako by chtěla utéci pryč. Ovšem konflikt mezi oblíbenými členy královské rodiny daleko více prozrazuje výraz prince Williama. „Pozice Williama za ní (Kate – pozn. red.) je těžší pochopit, princův výraz je podobný výrazu vyhazovače v nočním klubu,“ uvedla Jamesová a dodala: „Ruku má v gestu fíkového listu, hlavu má lehce nakloněnou a jeho výraz ve tváři se dá stěží posoudit a vědomý úsměv ve tváři nese znaky člověka, který vás nepustí dovnitř, dokud nedostanete občanku,“ dodala James.

Fotogalerie
140 fotografií