Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

„Nevěrnice a zrádkyně.“ Princezna prý podváděla sultána s bodyguardem

Autor: Darina Jíchová - 
5. července 2019
13:42

Nejmladší ze šesti manželek korunního prince a premiéra Spojených arabských emirátů (SAE), šejcha Muhammada bin Rašída Al Maktúma (69), princezna Hajá (45) se i s dětmi ukrývá v Londýně. Podle přátel měla pádný důvod k útěku z Dubaje, nešlo jen o to, že se dozvěděla, že její manžel nechal uvěznit a mučit svou vlastní dceru, princeznu Latifu (33), ale i o to, že ji šejch Muhammad začal podezřívat, že ho podvádí se svým britským bodyguardem, informoval deník Daily Mail.

Známí princezny Daily Mailu sdělili, že se šejch Muhammad domníval, že k sobě jeho manželka a její osobní strážce „mají moc blízko“. Princezna Hajá podle královského paláce muže zahrnovala dary a chovala se k němu „nevhodně důvěrně“.

Nevhodný vztah s osobním strážcem

Tento fakt pravděpodobně použije šejch u soudního přelíčení, které bude rozhodovat o tom, který z manželů dostane jejich dvě děti, dceru Džalilu (11) a syna Zajída (7), do péče. Šejch Muhammad navíc tvrdí, že jeho manželka jejich potomky unesla, nechal se slyšet, že děti „patří k němu do Dubaje“. Princezna Hajá a šejch se mají k Nejvyššímu soudu v Londýně dostavit 30. července.

Princezna Haya Princezna Haya | Profimedia.cz

„Utekla ze strachu o život, šejch ji podezříval, že ho podvádí s bodyguardem, muž byl bývalým členem britské armády. Chránil královskou rodinu, především pak Haju a její děti. Nevím, jestli jeho podezření bylo pravdivé, nebo ne,“ sdělil tisku jeden z přátel dubajského královského páru. Americký list The Times uveřejnil prohlášení jednoho z vyšších úředníků královského paláce, který tvrdí, že vztah mezi princeznou a jejím strážcem „byl nevhodný“.

Šejch se vyvztekal na instagramu

Minulý týden dokonce šejch Muhammad sdílel na svém instagramu výňatek z arabské básně. „Ty nevěrnice, zradila jsi moji nejdražší důvěru, a tvoje zlotřilost byla odhalena,“ napsal šejch ve svém příspěvku. Britský bodyguard se do Dubaje dostal zřejmě přes bezpečnostní agenturu UK Mission Enterprise Limited sídlící v Londýně.

Podle posledních zpráv se princezna Hajá před svým manželem a jedním z nejbohatších mužů světa skrývá ve svém londýnském domu v Kensigtonu. Oba manželé mají vlivné přátele, princezna byla ambasadorkou OSN i úspěšnou sportovkyní, blízcí jsou si také s britskou královnou Alžbětou II. Tisk spekuluje o tom, zda se „rozvod století“ nějak dotkne i britské panovnice.

Příběh Latify Haje otevřel oči

Princezna Hajá svůj útěk plánovala měsíce, začala v lednu, když se dozvěděla o osudu své nevlastní dcery, princezny Latify, která se v loňském roce už podruhé pokusila utéct před otcovou krutostí. Uniknout se jí ale nepodařilo, šejchovi vojáci ji odvlekli z jachty, na níž plula do Indie. Latifiny přátelé po jejím zadržení spustili obrovskou kampaň „Osvoboďte Latifu“, z anglického Free Latifa, a stále bojují za její propuštění.

Královský palác na to konto uvedl, že princezna Latifa je v pořádku se svou rodinou. Šejch manželce Haje tvrdil, že se jeho dcera stala obětí vyděračů a že ji z lodi musel zachránit. Princezna Hajá mu to dlouho věřila, ale v lednu se začala vyptávat na Latifin život a hrůzná pravda ji dohnala k útěku. Latifa o svém otci promluvila na videu publikovaném po jejím úniku z Dubaje, popsala, jak ji po prvním útěku nechal na tři roky uvěznit, vojáci ji na jeho rozkaz bili a vyhrožovali jí smrtí.

Manželé si najali hvězdné právníky

„Konečně se dozvěděla pravdu o muži, kterého si vzala,“ řekl tento týden Daily Mailu blízký přítel Haji. „Pak žila v neustálém strachu, že se totéž stane jí, nebo jejím dětem, proto z Dubaje odjela,“ vysvětlil Hajin kamarád. Princezna Hajá je nevlastní sestrou jordánského krále Abdulláha, zatím není jasné, zda se jordánská královská rodina do soudního sporu mezi manžely nějak zapojí.

Šejch Muhammad si mezitím najal právničku Helen Wardovou, která zastupovala Guye Ritchieho během jeho rozvodu s Madonnou. Princezna Hajá vkládá naděje do Fiony Shackletonové, jejíž klientem byl například princ Charles při rozvodu s princeznou Dianou.

throphuvmi ( 5. července 2019 23:11 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

luppe ( 5. července 2019 18:01 )

Už vidím jak ten hnusák byl věrněj

alter012 ( 5. července 2019 17:17 )

Už sa teším ako malý chlapec ! Zbieram kamene ostré . Veličenstvo kedy bude kameňovačka ? Bude aj ohňostroj ; tak ako na posledy ?

kukuku ( 5. července 2019 16:50 )

Ona ho podváděla s bodyguardem, on ji s dalšími pěti manželkami.

Qrann ( 5. července 2019 14:01 )

Kolem khundy stět se točí.

Zobrazit celou diskusi