V první polovině května pražští strážníci v ulici K Opatřilce na území Prahy 13 narazili na přivázanou krávu ke svodidlu. Vyšlo najevo, že se jmenuje Milka. Příběh má další pokračování, které se uskutečnilo včera kolem 18:00 hodin. „Na vozovce v nepřehledné zatáčce strážníky překvapil postávající osel, který si nerušeně pochutnával na trávě rostoucí kolem asfaltu. Jednalo se o to samé místo, kde byla před dvěma měsíci u svodidel přivázána kráva,“ potvrdila mluvčí pražské městské policie Michaela Teplá.

Přestože zmiňovaná lokalita není příliš dopravně vytížená, strážníci museli zvíře dostat ze silnice. Jeden z nich tak usměrňoval dopravu, zatímco druhý se snažil tvrdohlavého oslíka přimět, aby šel stranou. Nakonec se podařilo.

„Po provedeném místním šetření bylo zjištěno, že oslík patří stejnému majiteli, kterému patřila výše zmíněná kráva. Protože lidé žijící v sousedství potvrdili, že všemožná hospodářská zvířata muži utíkají běžně, pojali strážníci podezření na porušování zákona na ochranu zvířat,“ uvedla Michaela Teplá. Správní orgány budou z tohoto důvodu prověřovat, jestli majitel při chovu zvířat nezanedbává své povinnosti.