Šafářová sice dítě chtěla a už kvůli věku prý nechtěla čekat, až se vyřeší náročná situace jejího partnera Tomáše, jenže i tak ji to nakonec trochu překvapilo. „Když jsem si udělala test a vyšel pozitivně, padly na mě všechny možné emoce. Nejdřív radost. Pak i trochu obavy, protože vím, že nejsme úplně v ideální situaci. Ale od začátku jsem především šťastná a těším se,“ popsala první pocity pro Magazín DNES.

Tomášovi novinku sdělila v podstatě okamžitě – vyšla z koupelny a řekla mu, že je těhotná. „Nechtěl tomu věřit,“ přiznala a on ji doplnil: „Ale měl jsem radost.“ Lucie také, i když to pro ni znamenalo několik změn. S bříškem ale odehrála i několik zápasů, i když tehdy o tom věděli jen její nejbližší. „Špatně mi bylo naštěstí jen chvíli. Byla jsem unavená, necítila jsem se dobře, ale z toho všeho mi paradoxně pomáhal právě sport. Když jsem byla na kurtu, dostavil se adrenalin a hned mi bylo líp,“ řekla šťastně.

„Byl to zvláštní pocit. Na jednu stranu jsem měla strach, aby se nic nestalo, na druhou jsem si říkala, že tam najednou nejsem sama,“ popsala dojmy z kurtu blondýnka, která se radila s lékařem. Ten jí potvrdil, že do třetího měsíce se hrát dá. Plekanec měl prý trochu jiný názor a strachoval se, aby se jeho lásce a jejich dítěti nic nestalo. „Když stála na síti a letěl na ni míč, já seděl v hledišti zpocený a měl jsem nahnáno. Stejně tak jsem se bál, aby třeba neuklouzla a nezranila se. Ale rozhodnutí jsem nechával na ní,“ vysvětlil.

Hokejista, který nedávno definitivně opustil kariéru v Kanadě a vrátil se do Česka, také přiznal, že miminko bylo plánované. „Rozhodli jsme se až ve chvíli, kdy jsem věděl, že se moji dva synové vrátí z Kanady do Česka. Adamovi jsou čtyři, Matyášovi sedm a jsem rád, že budou nám i novému sourozenci blízko. Lucku mají rádi a těším se na dny, které budeme trávit všichni spolu,“ dodal pro Magazín DNES o svých synech, které má s Lucií Vondráčkovou (39), s níž se od loňského léta rozvádí. Ona s dětmi zůstala na čas v Kanadě, pak jí ale soudy nařídily návrat, což Tomáše potěšilo.

Fotogalerie
47 fotografií