7 pokojíčků, které budou děti nenávidět a které vám polezou na nervy

  • 7 pokojíčků, které budou děti nenávidět a které vám polezou na nervy
    Dětský pokoj má být barevný, ale oči by z jeho pestrosti přecházet neměly.
    Foto: Shutterstock.com
    Sdílej na facebooku
    4. července  2019 
     06:00

    Plánujete změny v dětském pokojíčku? Dobrá rada: nepřežeňte to. Nenechte se zlákat designovými pokojíčky, nepropadněte představě, že v téhle mísnosti bude vždy uklizeno, a nepodlehněte dětskému přání záplavy princeznovské růžové nebo tapet, na kterých budou od stropu k podlaze jen auta. Protože velké bývají plány a slabší jejich praktická realizace – výsledkem je pak teenager vyrovnávající se se záchvaty dospívání v pokojíčku s motivem krtka a lopatičky na zdi. 

    Jakmile začnete hledat inspiraci pro zařízení dětského pokojíčku na internetu nebo v časopisech, není těžké propadnout skepsi. Tolik nápadů, možných pojetí, originality. Roli ve vašem rozpoložení nejspíše bude hrát i zjištění, kolik to všechno stojí peněz. 

    Než si ujasníte, jaký styl zvolíte – a to rozhodně po poradě s potomkem – vezměte v potaz i chyby, které už za vás vyzkoušeli jiní. 

  • Příliš mnoho růžové aneb kdy se za to začne dcera stydět?

    Autor: Shutterstock.com

    Princeznovský pokojíček je snem skoro každé holčičky. Problém je v tom, že dokud je dívka malá, rodiče jí ho odpírají, protože by tu parádu určitě zničila. Jakmile po letech konečně podlehnou a nakoupí postel s nebesy a závěsy s volánky, osmiletá dívka už má nakročeno jinam. Ještě rok dva a začne vám tvrdit, že jedinou barvu, kterou uznává, je černá. A bude se snažit princeznovské samolepky na zdi přelepovat těmi s nějakým punkově upírským motivem. Pozvat si do té růžové hrůzy kamarádku? Vyloučeno! A vy abyste se pomalu připravovali na další investici. 

  • Když je všechno až moc sladěné, může to dítě poněkud děsit

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Máte slabost pro vybavení tón v tónu, a tak sníte o tom, že přesně takový bude pokojíček vašich potomků, protože je to vkusné? Na to pozor, protože slabším povahám by po pár hodinách pobytu v takovém pokojíčku mohl hrozit epileptický záchvat. To je samozřejmě nadsázka, ale zneklidňující takové místnosti přece jen jsou. Jen si zkuste představit, že byste se měli v takové kobce soustředit třeba na učení něčeho nového. Navíc – co když jeden potomek sice auta miluje, a podobné zařízení ho tak zprvu nadchne, ale ten další má ze všeho nejradši dinosaury? 

  • Pokojíček školáka jako holobyt? Nesmysl, copak vás by to bavilo?

    Autor: Shutterstock.com

    "Jdeš do školy, takže konec hraní, učit se budeš!" Chystáte se na svého potomka s nějakým podobným prohlášením a při té příležitosti míníte vyhodit až na výjimky všechny plyšáky, vláčky a panenky? Zadržte! Neprospějete tím nikomu. Protože váš školák se bude v novém pokojíčku s drahým psacím stolem cítit jako Napoleon na Elbě, zatímco vám poleze jeho neustálé stěžování si na novou podobu jeho domova na nervy. Školáci mají vedle úkolů ještě pořád dost času na hraní, tak jim ho neupírejte. Až přijde puberta, ještě vás bude mrzet, jakým tempem dítě samo vyhazuje všechny připomínky dětství. 

  • Vyladěný pokojíček jako z časopisu! A pro koho vlastně, pro vás, nebo pro dítě?

    Autor: Shutterstock.com

    Některé pokojíčky vypadají vážně krásně. O tom žádná. Bohužel to o mnoha z nich platí, jen pokud se na ně díváme na obrázku v časopisech. Protože žít se v nich nedá, natož aby si je váš potomek oblíbil. Jsou sice sladěné, drahé, jenže útulné asi tak jako pokoj ve slušném hotelu. Na přespání dobré, na roztahování hraček nic moc. Navíc – nekazily by hračky ten dokonalý designový dojem? 

  • Když dětský pokoj, tak se spoustou koberců, polštářků a záclon? Raději ne

    Autor: Shutterstock.com
    Můžeme vás ujistit, že jediné koberce, které děti v pokojíčku ocení, jsou ty s motivem silnice nebo skákacího panáka, případně nějakým tím květinovým motivem. Ale rozhodně je nedojmete nějakou chlupatou nádherou, u které jim budete neustále vyčítat, že do ní něco nadrobily nebo vylily. Nehledě na nějakou nehodu, kterým se prostě v dětství úplně vyhnout nedá. Navíc příliš mnoho koberců, polštářků a záclonek jen zvyšuje riziko, že se v místnosti vedle dětí zabydlí i nějaký ten milion roztočů. 

  • Roztomilé barvy aneb jak naštvat teenagera

    Autor: Shutterstock.com

    Vy už jste možná v běhu života dospěli k tomu, že jste vzali na milost barvy, jako jsou růžová, oranžová nebo tyrkysová. Ale pokud jde o teenagery, takovou shovívavost od nich čekat nemůžete. Nesnažte se je přesvědčit, že vaše oblíbená kombinace růžové a fialové pokojíček rozzáří, a raději jim schvalte, že si jednu zeď mohou vymalovat na černou. Vy za to dostanete velice významné plus, dospívající dítě bude spokojené a zcela určitě ho to jednou zase přejde. Chcete-li plusových bodů nasbírat více, přidejte mu na nějakou nábytkovou obměnu, kterou bude mít zcela ve své režii. Vy byste mu totiž určitě zase vybrali nějakou květovanou hrůzu nebo něco podobného. 

  • Dětský pokojíček musí být především barevný a plný dětských obrázků? Nevěřte tomu!

    Autor: Shutterstock.com

    Samozřejmě, obchody jsou plné samolepek s miminkovskými motivy a medvídci na nich jsou skutečně roztomilí. Ale zhruba tak po roce už z nich nebudete moci vidět ani ouško, ani pacičku, protože máloco se tak rychle okouká. Drsnější variantu představují tapety s krtkem nebo nějakými těmi filmovými postavami, ty vám polezou na nervy už za pár měsíců. A vašim dětem taky, i když nahlas by to nepřiznaly a za každou příšeru na zdi budou ochotné se rvát. Pokud to je jen trochu možné, buďte v tomhle ohledu přízemní a držte se při zdi. Když barvy, tak spíše tlumené, když samolepky s konkrétními motivy, tak ty, které půjdou dobře odstranit. 

/
Sdílej na facebooku

Diskuse ke článku

.
Video

Pomůžeme vám vybrat porodnici!

Těhotné ženy čeká jedno důležité rozhodnutí. Musí si vybrat porodnici, v níž přivedou svoje dítě na svět. Mezi zařízeními jsou velké rozdíly - některé se ani za posledních třicet let nijak moc nezměnily k lepšímu a stále používají rutinní škodlivé postupy, jiné nabízejí příjemné prostředí, individuální přístup, respektují porodní přání a jsou nakloněné alternativnějším metodám. Případně si tam třeba můžete přivést svoji porodní asistentku nebo dulu.

Která porodnice je nejlepší? Která nejvíce vyhoví vašim představám o tom, jakým způsobem chcete svého potomka přivést na svět? Jaké jsou přednost a zápory jednotlivých porodnických zařízení? Podívejte se na přehled všech porodnic na webu maminka.cz a přečtěte si, jak dopadly v hodnocení ostatních žen. Dozvíte se, které porodnice získaly nejvyšší počet bodů a které naopak úplně propadly, přečtete si zkušenosti rodiček a získáte spoustu informací, které vám pomohou zorientovat se v nabídce a vybrat si tu pravou.

Už máte jeden nebo dokonce víc porodů za sebou? Budeme rádi, když nám i vy napíšete svoje zkušenosti z porodnice a pomůžete tak dalším matkám, aby se rozhodly správně.

PORODNICE

Horoskopy


Zobrazit domovskou stránku