Příchod do stanice je umožněn po pevném schodišti poblíž křižovatky náměstí Hrdinů a ulice Na Pankráci. Většina příchozích přijíždí náhradním autobusem XC a ke vstupu do metra budou muset o 100 metrů dál, než bylo dosud zvykem. Lidé, kteří z metra vystupují, jedou dvěma funkčními eskalátory.

Před vstupem do metra je od rána několik informátorů ve žlutých vestách, kteří příchozí posílají do vestibulu metra oklikou. Ta je značena šipkami na chodníku. Podle informátorů ve stanici se závada eskalátoru zřejmě týká brzd.

Metro na lince C mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov nejede kvůli výměně pražců od soboty a mimo provoz bude do soboty 6. července. Dnes je tedy poslední pracovní den výluky. V první všední den výluky lidé zcela zaplnili stanici tak, že načas musel být omezen provoz metra a vstup do stanice byl uzavřen. Náporu lidí přestala stačit kapacita stanice kolem 09:00, na výstup čekali cestující až 20 minut. Situace se zklidnila poté, co dopravní podnik oddělil výstupní a nástupní prostor vestibulu metra páskami. Problémy totiž vznikaly zejména tím, že se promíchali nastupující a vystupující a prostor ucpali.

Fotogalerie
6 fotografií