Mapa výpadku
Autor: Down Detector

Problémy začaly facebook sužovat ve středečních odpoledních hodinách. Tisícům uživatelů se nezobrazovaly korektně fotografie a to jak vlastní, tak ty od ostatních lidí nebo z facebookových stránek.

Fotky se nezobrazují

Další lidé hlásili problémy i s připojením k Zuckerbergově sociální síti. Stejný problém postihl i instagram, kde je nyní taktéž problém se správným zobrazením fotek. Potížě postihly asi 14 tisíc uživatelů.

Obě sociální sítě byly navíc značně zpomalené. Obtíže hlásil i messenger whatsapp. Lidé si stěžovali na problémy s odesíláním fotek i zpráv. Nejde však o žádné překvapení.

Vše vlastní facebook

Jak instagram, tak i whatsapp jsou služby, které vlastní facebook. Často se tedy při výpadku stane, že spadnou i ostatní služby. Problémy sužovaly především uživatele z Evropy a Severní Ameriky.

"Jsme si vědomi, že někteří lidé a podniky mají v současnosti potíže s přenosem či zasíláním obrázků, videozáznamů a dalších souborů na našich aplikacích. Pracujeme na tom, aby se věci co nejrychleji vrátily k normálu," cuvedli zástupci Facebooku webu Mashable. Sociální síť normálně fungovala až druhý den.