Šílenec se zaměřil hlavně na jednoho z přítomných mužů. „V tramvaji mě slovně napadl a následně mi vyhrožoval s nožem v ruce, že mě podřízne a uřízne mi hlavu,“ líčil vyděšený cestující přivolaným strážníkům.

Na to zareagovali další cestující, kteří šli situaci nahlásit řidiči. „Přiběhli za mnou cestující, že se v tramvaji nachází muž s nožem, který ohrožuje cestující. Vydal jsem se na pomoc a zavolal na linku 156. Jak viděl strážníky přijíždět, utekl,“ uvedl řidič.

Prchal a rval se

Strážníci na místo přijeli krátce po oznámení. Muž s nožem začal utíkat a nastoupil do protijedoucí tramvaje. Tam ho strážníci dostihli a vyzvali, aby pustil nůž a šel s nimi.

Dobrovolně se však muž odmítl vydat. „Při vystupování se pokusil opět utéct, na řadu tak přišly donucovací prostředky,“ uvedl mluvčí ostravské Městské policie Michael Beneš.

Agresor byl předán Policii ČR k dalšímu šetření a dá se čekat, že ze situace nevyvázne bez obvinění z některého z trestných činů proti občanskému soužití.

VIDEO: Ostravské tramvaje patrně násilníky přitahují. Takhle bezdůvodně zaútočil agresor na cestující zhruba před dvěma lety.