„Předložený ucelený řetězec důkazů jednoznačně ukazuje na pana obžalovaného, je jednoznačně prokázáno, že obžalovaný na místě činu byl,“ zdůvodnila rozhodnutí soudkyně Dagmar Bordovská.

Obžalovaného podle ní usvědčil vzorek DNA, který kriminalističtí technici našli na kobercové lepící pásce, jíž byla zalepena ústa jednoho z přepadených členů rodiny. „Není pochyb o tom, že ten, kdo DNA na pásce zanechal, musel být v domě. Žádným jiným způsobem se DNA na pásku dostat nemohla,“ řekla soudkyně.

Obhajoba: Přímý důkaz chybí

Martin K., který k soudu nedorazil, vinu odmítá. Jeho komplice policie dodnes nevypátrala. „Nelze se ztotožnit s tím, že okruh nepřímých důkazů by byl úplným a v takové hodnotě, jak vyžaduje judikatura, aby bylo možno rozhodnout o vině. Přímý důkaz není žádný,“ konstatoval obhájce Jaroslav Bárta.

K přepadení došlo 19. ledna 2012. Dvojice lupičů vnikla do domu poté, co jim žena otevřela na zaklepání. Srazili ji k zemi a odvlekli i s malým synem do koupelny. Tam ženu spoutali a přelepili stejně  jako dítěti ústa páskou.

Přepadeným byl zadlužený prokurista

Když vstoupil do domu manžel, útočníci jej zasáhli elektrickým paralyzérem, spoutali a na hlavu mu nasadili tašku. V domě sebrali celkem 890 tisíc v korunách a eurech.

Žena po přepadení utrpěla posttraumatickou poruchu. Obětí loupežného přepadení měl být zadlužený prokurista výrobního družstva KOVO Brno, jehož firma byla v době činu v konkurzu. Spekulovalo se o tom, zda za zločinem nestojí skupina vymahačů.

Středeční, v pořadí třetí verdikt krajského soudu, není pravomocný. Obhajoba se proti němu na místě odvolala.

VIDEO: Brutální záběry z přepadení: Lupiči na ženu mířili pistolí, pak ji hodili na zem.

Video
Video se připravuje ...

Brutální záběry z přepadení: Lupiči na ženu mířili pistolí, pak ji hodili na zem. Policie České republiky