Hosté karlovarského festivalu měli v hlavním kinosálu hotelu Thermal v pondělí večer příležitost zhlédnout první dva díly z celkem šestidílného seriálu z produkce HBO Bez Vědomí. Na promítání dorazily i hlavní hvězdy Táňa Pauhofová, Martin Hofmann (41) nebo režisér Ivan Zachariáš (48). 

„Spolupracoval jsem se skvělými herci a měl jsem úžasný štáb, s některými z nich dělám už 25 let. Je hodně pozdě, takže vás nebudu zdržovat, tak to je všechno," uvedl těmito slovy projekci Zachariáš, na kterou dorazil i ředitel festivalu Jiří Bartoška (72). 

VIDEO: Trailer k seriálu Bez vědomí

Děj špionážního seriálu se odehrává v období před Sametovou revolucí v České republice a pojednává o houslistce Marii, která se svým politicky aktivním manželem emigruje do Londýna, kde žije dvanáct let. Těsně před revolucí se vrací zpátky do Česka a tam se děj poněkud zvrtne. 

Slovenská herečka Táňa Pauhofová mluví ve filmu česky a sama přiznává, že se s tím poněkud prala. „Po letech musím poděkovat českým tvůrcům a českému národu za shovívavost. Moje čeština by byla mnohokrát lepší, kdybych mohla v Česku žit, dosud ale pendluju mezi našimi dvěma státy. Děkuju proto, že mě necháváte mluvit česky, že u vás můžu mít svůj hlas. Považuju to za velkou vzácnost,“ prozradila nedávno v rozhovoru pro Radiožurnál. A skutečně v prvním dílu, než si divák zvykne, je její čeština něčím, co kazí dojem z celkově jinak výborně zahrané postavy.

I přesto, že se jedná o seriál se silnou dějovou linkou, našli si tvůrci čas i na nahotu. Táňa Pauhofová se při jedné postelové scéně úplně svlékla, divákům však nabídla pohled pouze na své pozadí ve sprše. Podobně je na tom i herec Martin Hofmann, známý jako Luďan z Mostu, který taktéž odhalí své pozadí.

Nejodvážnější je ovšem postava jeho seriálové milenky, kterou má na svědomí herečka Kristýna Maléřová-Podzimková (34). Ta totiž v seriálu ukáže úplně všechno! 

VIDEO: Tajemná Pauhofová: Natočila film, nechtěla říci o čem

Video
Video se připravuje ...

Tajemná Pauhofová: Natočila film, nechtěla říci o čem Martin Balcar, Jan Jedlička

Fotogalerie
190 fotografií