Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Otřesné! Nevinného pejska někdo bezdůvodně zastřelil: V těle měl šíp!

Autor: DH - 
2. července 2019
19:00

Ve slovenské obci Ďurďošík neznámý zlosyn zastřelil v pátek okolo osmé ráno lukem nebo kuší psa. Jeho majitelé se na venkov před nedávnem přistěhovali a pes kvůli absenci plotu chodil často po okolí. Jeho mrtvolu našel jeden ze sousedů. Svědkové incidentu chybí.

Podle webu Pluska.sk se pejsek jmenoval Džeky a jednalo se o bígla. Jeho mrtvé tělíčko viděla i starostka obce. „Když jsem přišla na místo neštěstí, pes ležel na loučce nedaleko nových domů. Byl ještě teplý. Zkoumali jsme, co se mu stalo. Když jsme psíka obrátili, všimli jsme si šípu, který proletěl tělíčkem Džekyho,“ popsala smutně starostka Iveta Hadašová.

Hadašová říká, že se s ničím podobným v obci nikdy nesetkali. Podle ní na případu nyní pracuje policie. „Vzali si šíp a poslali ho na expertizu. Věřím, že pachatele brzy dostihnou,“ dodala. Začátek vyšetřování ostatně potvrdili i sami kriminalisté.

„V souvislosti s událostí, ke které došlo v pátek (28. 6.), bylo v příslušném obvodním oddělení Policejního sboru přijato oznámení, které v současné době policie prověřuje s podezřením na trestný čin týrání zvířat,“ řekla policejní mluvčí Lenka Ivanová.

Redaktoři Pluska.sk se vydali přímo do vesničky, aby zjistili více. Majitelé psa ale doma nebyli. Místní však sborem tvrdí, že nic neviděli ani neslyšeli. Z podezřelé výpovědi jednoho staršího páru však mrazí v zádech. „Dalo se to čekat, ten pes se tu stále procházel. Jeho majitelé nemají ještě hotový plot a tak se nemusel moc snažit, aby utekl.  Tady v této lokalitě je mimořádně hodně psů. Jejich štěkání nás vyrušuje. Přišli jsme sem z města za klidem, ale bohužel,“ řekla Plusce žena, která si ale přála zůstat v anonymitě, prý proto, aby ji s činem nikdo nespojoval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání