Štěpán Šafránek z filmových Básníků přijel do Karlových Varů představit do Domu České televize snímek režisérky Ireny Pavláskové (59) Pražské orgie. Herec rozdával úsměvy na všechny strany a jen zářil.

A nejen on, ale i kroužek na levém prsteníčku, který byl nepřehlédnutelný. Loni se mu ale žádný prsten na ruce neblýskal. K veselce tedy zřejmě muselo dojít letos. Jeho manželka už na svém profilu na sociální síti ostatně vystupuje jako Jolana Křížová.

Herec ale do lázeňského města dorazil bez ní, aby propagoval snímek, jehož scénář napsala režisérka podle novely loni zesnulého amerického spisovatele a držitele mnoha významných cen Philipa Rotha (†85). Příběh se odehrává v české metropoli v polovině 70. let, kam přijíždí spisovatel Nathan Zuckerman (autorovo alter ego), aby odvezl rukopis povídek napsaných v jazyce jidiš, jejichž autor byl zavražděn nacisty.

Kříž hraje průvodce hlavního hrdiny, kterého ztvárňuje kanadský herec Jonas Chernick (45). Výstřední spisovatelku Olgu představuje držitelka ocenění pro nejlepší herečku festivalu v Benátkách Ksenia Rappoportová (45). Pražské orgie do českých kin vtrhnou 10. října.

VIDEO: Do Varů se vypravila i herečka Eva Holubová. Promluvila o svých zvláštních zvycích...

Fotogalerie
35 fotografií