Pořádný úlovek si připsala ostravská kriminálka. V lese u městečka Vratimov nedaleko Ostravy našla zlodějské doupě. Ukrývalo desítky věcí, včetně počítačů, mobilů, nářadí nebo jízdních kol.

Krádeže i drogy

Místo bylo dobře ukryté před zraky lidí. „Zajistili jsme desítky různých věcí. Několik jízdních kol a náhradních dílů k nim, domácí elektroniku, motorové pily, notebook, telefony, nářadí a mnoho dalšího,“ uvedla policistka Gabriela Pokorná.

Chmatáci se ale nesoustředili pouze na krádeže. „V místě byly zajištěny i předměty k výrobě drog, například varna pervitinu, i zbraň. Obě posledně zmíněné věci byly zaslány ke zkoumání znalců,“ dodala policistka.

Není to vaše?

Pár věcí se ke svým právoplatným vlastníkům už dostalo. „Majitele některých zajištěných věcí, například jízdního kola či automobilových kol, policisté již zjistili,“ potvrdila Pokorná.

Je možné, že mezi kradenými věcmi jsou i ty, které postrádáte. „Žádáme případné majitele předmětů z  fotografií, aby nás kontaktovali na bezplatné lince 158,“ obrací se na veřejnost Gabriela Pokorná.

Po zlodějích pátrají

Pachatelé mohou být obviněni hned z několika trestných činů a přečinů. „Policisté prověřují i okolnosti trestného činu krádeže a výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu,“ uzavřela Pokorná.

VIDEO: Penzisté, pozor! Takhle vás okrádají drzí zloději a podvodníci.