Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vztekloun Boris: Favorit na křeslo po Mayové se zuřivě hádal i s manželkou, utekla od něj

Autor: Darina Jíchová - 
1. července 2019
20:27

Britský exministr zahraničí Boris Johnson je největším favoritem na post lídra Konzervativní strany a premiéra Velké Británie. Politik má na kontě několik skandálů, ten poslední se týká jeho mladé milenky Carrie Symondsové. Pár se zuřivě pohádal a sousedé na ně zavolali policii. Vypadá to, že to pro Johnsona není nic nového, známá jeho první manželky Allegry Mostynové-Owenové vypověděla, že se hádali často a že z něho Mostynová-Owenová měla strach, informoval deník Daily Mail.

S reportéry Daily Mailu o Johnsonově prvním manželství promluvila Louise Goslingová, známá Mostynové-Owenové. Vypověděla, že po jedné „drsné hádce“ dokonce politikova exmanželka utekla z jejich společného domova a hledala „azyl“ u kamarádky. „Zůstala u mě několik týdnů,“ svěřila se tisku Goslingová.

První manželství Johnson začal bez kalhot

Johnson se s aristokratkou a modelkou Mostynovou-Owenovou seznámil na univerzitě v Oxfordu, ještě za studia se zasnoubili a vzali se v roce 1987, vydrželi spolu 6 let. Už jejich manželství začalo menší nepříjemností, Johnson na obřad dorazil bosý a bez kalhot. Chybějící oblečení si musel půjčit od konzervativce Johna Biffena, boty mu ale neseděly. Do hodiny po obřadu se Johnsonovi dokonce podařilo ztratit snubní prstýnek i oddací list, ty se později našly v Biffonových kalhotách.

Známá Johnsonovy první manželky Allegry, Louisa Goslingová. Známá Johnsonovy první manželky Allegry, Louisa Goslingová. | reprofoto/facebook/LouisaGosling

Spory mezi manžely začaly už v roce 1990, kdy politika manželka opustila. Podle Goslingové z domu utekla po jedné z jejich hádek. Goslingová popsala, že obě ženy měly z Johnsona strach, nicméně sama Mostynová-Owenová o Johnsonovi nikdy tisku neřekla nic negativního. „Je nám lépe jako exmanželům,“ komentovala jednou jejich rozvod.

„Allegra v sobě měla krásu Botticelliho andělů: byla blonďatá, křehká a éterická,“ popsal Mostynovou-Owenovou bývalý spolužák. „Byla pro nás nedotknutelná, Boris ji chtěl získat jako trofej. Allegra byla vzácný motýl a on sběratel s připraveným špendlíkem,“ dodal k jejich vztahu. Ještě v době manželství si Johnson začal románek se svou kamarádkou z dětství Marinou Wheelerovou, po rychlém rozvodu v roce 1993 si ji vzal a zůstali spolu 25 let. Jejich manželství ukončila loni v září aféra se Symondsovou.

Britský exministr zahraničí Boris Johnson se svou mladou přítelkyní Carrie Symondsovou. Britský exministr zahraničí Boris Johnson se svou mladou přítelkyní Carrie Symondsovou. | Profimedia.cz

Goslingová: Vyhrožoval mi

„Jednou mě pronásledoval, chytil mě za paži a vyhrožoval mi. O 30 let později, je mi teď 51 let a stále mám strach z Borise Johnsona,“ uvedla Goslingová, v té době stejně jako Johnsonovi žila v Bruselu, bydlela v bytě pracovníka Evropské komise Giancarla Carattiho, který byl přítelem Mostynové-Owenové. Po jedné z hádek mezi manžely Caratti nabídl Mostynové-Owenové, aby v jeho bytě zůstala. Tento fakt Ital tisku potvrdil. „Byla rozrušená, potřebovala bezpečné útočiště. Nabídl jí, aby zůstala u mě v pokoji,“ popsala Goslingová.

„Vypadala v šoku a vystrašeně, Giancarlo se ji snažil uklidnit. Opakovala, že potřebuje místo, kde by zůstala, že nemůže být v bytě, kde je Johnson,“ dodala Goslingová. „Měli obrovskou hádku, která se vymkla z rukou, nezbývalo jí nic jiného, než z jejich bytu utéct. Jeho hněv ji děsil,“ sdělila žena novinářům.

Goslingová přiznala, že Johnsona do té doby neznala, proto byla v šoku, když ji jednou sledoval na cestě z práce. „Šla jsem z budovy Evropské komise, chytil mě za ruku a odtáhl do jednoho z barů. Šťouchal mě do zad, byl naštvaný, vzteky se třásl. Jeho chování bylo nepředvídatelné, tyčil se nade mnou a šikanoval mě, měla jsem strach,“ popsala celý incident.

„Nemůže být premiérem. 

„Domníval se, že mi řekla, jak je to v jejich manželství. Říkal: Co říkala, jsou k*aviny, je to lhářka,“ dodala Goslingová, následně uvedla, že Mostynová-Owenová s ní mluvila o tom, že je ve vztahu nešťastná a že ji manžel týrá. Goslingová se rozhodla promluvit s tiskem poté, co se dozvěděla o Johnsonově hádce se Symondsovou.

„Nechci nikomu ublížit, zvláště ne Allegře, ale je mi zle při pomyšlení, že tenhle muž by měl být britským premiérem. Musela jsem něco říct, jeho minulost svědčí o tom, že není způsobilý být premiér. Je labilní, nevyzpytatelný a agresivní,“ řekla Goslingová.

Johnsonova exmanželka teď učí v mešitě

Během rozhovoru s novináři Daily Mailu odmítla do hloubky rozebírat Johnsonovo první manželství. „To je Allegřin příběh, ne můj,“ sdělila novinářům. Mostynová-Owenová se znovu provdala a v současnosti učí děti v jedné z londýnských mešit.

Johnson veřejně slova Goslingové nekomentoval, podle zdroje Daily Mailu ale řekl, že si nevybavuje ani Goslingovou, ani hádku s první manželkou, kterou popisuje. Příběh považuje za prostředek, kterým ho chce tisk zdiskreditovat.

Zobrazit celou diskusi