Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tragédie v ráji výletníků: Cyklistka (†56) nepřežila 240 kilometrů v sedle, zabil ji sjezd do údolí

Tragédie v kampingovém ráji: Cyklistka (†56) nezvládla 240 dlouhou trasu (Ilustrační foto)
Tragédie v kampingovém ráji: Cyklistka (†56) nezvládla 240 dlouhou trasu (Ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz, Archiv Blesku)
Autor: DH - 
1. července 2019
18:28

V rekreační oblasti národního parku Lake District ve Velké Británii přišla během cyklovýletu o život seniorka (56). Vybourala se na vyhledávané 240 kilometrů dlouhé trase v oblíbené turistické lokalitě na severozápadě Anglie. Lékaři už jí nebyli schopni pomoci a na místě zemřela.

V neděli okolo deváté hodiny dopoledne byli lékaři přivoláni k vážnému zranění cyklistky. Došlo k němu na místě známém jako Wrynose Pass, nedaleko města Little Langdale. Zraněnou ženu, která byla identifikována jako Katherine Moorová z Londýna, bohužel už nezachránili, protože utrpěla zranění neslučitelná se životem.

Podle dostupných informací se žena vydala s partou přátel na 150 mil (tedy 240 km) dlouhý přejezd národního parku Lake District, který měl končit na pobřeží severního Yorkshiru. Společnost, která výlet organizovala, je z celého incidentu v šoku. Uvedla, že ke smrti ženy došlo pravděpodobně při jízdě z prudkého kopce.

„Naše myšlenky jsou s rodinou a přáteli té nebohé ženy. Nic pro nás nemá větší prioritu než bezpečnost našich zákazníků, proto jsme nyní plně odhodláni zjistit, co se stalo, a zabránit tomu, aby se něco podobného opakovalo,“ nechala se slyšet společnost, která výlet zajišťovala.

Do oblasti Lake District v severozápadní Anglii tradičně míří obrovské davy turistů. V průměru sem přijede mezi šestnácti a osmnácti miliony obdivovatelů za rok. Krajina plná zelenavých vrcholků, skal a jezer přitom zdaleka není z nejpřívětivějších. V deštěm už tak proslavené zemi, jako je Velká Británie, je právě Lake District místem, kde prší úplně nejvíce. Ročně tu spadne i 5000 mm srážek. 

europa ( 2. července 2019 07:43 )

Hmm, sportem ku zdraví. Kdyby seděla doma na zadnici a pila kafe, byla by živá

ilthinra ( 2. července 2019 01:39 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání