Výluka v metru a nasazení náhradní autobusové dopravy zasáhne i běžný provoz autobusů. Po dobu výluky Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) posílÍ provoz linek číslo 135 a 196. Pro linku číslo 134 se přemísťuje zastávka Pražského povstání (pro směr Dvorce přibližně o 25 metrů vpřed, pro směr Podolská vodárna přibližně o 20 metrů zpět).

Pro linky číslo 138, 189 a 215 se přemísťuje zastávka Kačerov (pro směr Nemocnice Krč vpřed do zastávky linky číslo 106).

Bez bariér

DPP myslí i na hendikepované cestující, cestující  s pohybovými omezeními nebo rodiče s kočárky..„Z důvodu chybějícího bezbariérového výstupu ze stanic Kačerov a Pražského povstání doporučujeme využít autobusovou linku číslo 135. Většina spojů posílených autobusových linek je zajištěna nízkopodlažními vozy,“ uvedl DPP na svých webových stránkách. 

Další výluka na podzim

Pražce v metru dopravní podnik postupně vyměňuje od předloňského roku. Podle dřívějších informací by z tohoto důvodu měla být letos na podzim další výluka v úseku Pražského povstání a Vyšehrad.

 Mezi Pražského povstání a Kačerovem bylo podle informací podniku 8600 dřevěných pražců, letos o Velikonocích jich dělníci vyměnili 506, nyní přijde na řadu 500 dalších. V souvislosti s výlukou dopravní podnik na neděli naplánoval ve stanici Budějovická promítání filmu Lidé z metra a diskuzi.

 Původně mělo být metro mimo provoz do neděle 7. července, kvůli koncertu Eda Sheerana ale dopravní podnik výluku o den zkrátil. Podle dopravního ředitele DPP Ladislava Urbánka by výluka negativně ovlivnila přepravu 70.000 návštěvníků koncertu.