Urostlý fitnessák Martin Šmahel se ve čtvrtek v noci pochlubil na sociálních sítích fotkou barokního obrazu s popiskem „byl jednou jeden král, který měl tři dcery… a ten král jsem já!“ Jeho dvěma dcerkám Lili a Mie přibyla sestřička Ema. Děvčátko se však narodilo extrémně brzy a vážilo pouhých 833 gramů, a tak ho následujícího dne převážela sanitka z nemocnice v Petržalkách do Kramárů, na specializované oddělení fakultní nemocnice v Bratislavě.

Bohužel však došlo k nešťastné nehodě! „Do sanitky narazilo osobní auto a silným nárazem utrpělo miminko v inkubátoru otřesy,“ popsal dramatické okamžiky zdroj magazínu Plus Jeden deň. „Lékařka a sestřička, které byly v sanitce, se sice zranily, ale ihned zachraňovaly miminko. Díky jejich okamžité pomoci novorozenec přežil a je momentálně v rukách lékařů v Kramárech.“

„Strach nemám, já jí věřím. Bude silná po nás. Jsem takový růžový optimista a myslím si, že všechno bude fajn. Lékaři jí sice moc nevěřili, podle mě je ale v dobrých rukou,“ prozradil Plusce čerstvý tatínek. Nic jiného než naděje mu ostatně ani nezbývá… „Na svět se vydala sama, šla přirozeným způsobem, takže beru to tak, že to tak i mělo být. Nic se nevyvolávalo, nic nebylo nějak upravované, a už pravděpodobně neměla prostor na vývin, protože jsme neměli plodovou vodu - a tím pádem se stalo asi to nejlepší, co se stát mohlo,“ myslí si Šmahel.

Svalnatý mladý muž, který se u našich sousedů proslavil nejenom účinkováním v pořadu Farma, ale i manželstvím s televizní moderátorkou Miriam Kalisovou (34), připouští, že má jeho maličká dcerka po náhlém porodu jisté komplikace s klouby na nohou a rukou, ty by se však měly vyřešit rehabilitací nebo ortopedickými zákroky. Kromě toho v 26 týdnu života ještě nedokáže sama dýchat.

„Opravdu nemáme strach, protože strach je negativní emoce a to není dobré,“ vysvětloval Plusce Šmahel. ,,Přítelkyně je v pořádku, porod zvládla výborně. Malinká bude nyní asi dva nebo tři měsíce v inkubátoru, neboť termín porodu byl až v říjnu…“ K nehodě, po níž visel život malé Emičky na vlásku, došlo až po těchto pozitivních slovech…

Fotogalerie
15 fotografií