Organizátoři zacílili na milovníky oblíbeného televizního seriálu Teorie velkého třesku. V Meltingpotu organizátoři festivalu společně s vědci ze slavné laboratoře CERN u Ženevy připravili program na nové The Big Bang Stage.

„Lidé se dozvědí zajímavosti o kvantových divech, obřích urychlovačích částic, antihmotě nebo termojaderných fúzích,“ řekl jeden z autorů programu Vojtěch Pleskot a dodal: „Publiku Meltingpotu nabídneme vzácnou příležitost postavit si detektor a na vlastní oči uvidět částice, které jsou všude kolem nás.“

Propojí se s NASA

Díky spolupráci s NASA si fanoušci užijí i živý vstup do Jet Propulsion Laboratory v Kalifornii. Kytarista a fyzik Dr. Mark Lewney představí i rockovou kytaru v jedenácti dimenzích.

Festival ale neláká jen na hudbu a fyziku. Mezi stovkami nehudebních aktivit si vybere každý. Připravené budou například taneční workshopy s Yemim A. D. nebo Angeé Svobodovou.

Hymna para hokejistů

Fanoušci budou moci přímo oslovit své oblíbené hvězdy nebo se dozvědět v programu Pocta českému para hokeji o handicapovaných sportovcích. „Členové týmu si přáli zazpívat svou hymnu na festivalu a my jim to přání rádi splníme,“ řekla ředitelka festivalu Zlata Holušová.

„Chceme trochu té hokejové euforie přenést i na fanoušky festivalu. Chybět na festivalu nebude ani poezie v exhibici nazvané Slam Poetry Masters. Program letošního ročníku najdete ZDE