Architekti v tomto případě pracovali s prodlouženým půdorysem. Byt rozdělili do otevřeného obývacího a jídelního prostoru v přední části bytu. Ložnice je situována v zadní části, oddělená krabicovým objemem obsahujícím koupelnu.

Spojení širokou chodbou bez zjevných dveří, která vede podél vnější zdi, umožňuje rozdělení na veřejné a soukromé zóny. Byt tak může být prožíván jako jediný prostor - pozoruhodná citlivost, která je zcela odlišná od toho, co byste očekávali najdete v centru Paříže. Zvláštní uspořádání také zajišťuje, že zůstává zachována rytmická posloupnost vysokých oken po celé délce, což zvyšuje přirozený průnik světla a výhledy na Rue Etienne Marcel.

Pečlivě vybrané materiály kombinují čistou moderní estetiku s elegantní majestátností, která se hodí do historické budovy. Parkety jsou ze starého masivního dubu, obložení stěn z březové překližky, zatímco lité teracco z mramoru ohraničuje kuchyňskou linkou a pískovcové obklady prostor mezi okny. To vše dohromady harmonicky vyvažuje dřevěný nábytek.

Teracco se používá také v koupelně spolu s bílou a šedou šestihrannou dlažbou a elegantním černým nábytkem.

Fotogalerie
16 fotografií