Populární pěnice a herečka musela děti vrátit zpět do Česka na konci školního roku z rozhodnutí soudu. A to v návaznosti na tzv. návratovou žalobu, kterou Plekanec na svou stále ještě manželku před Vánoci podal. Pro chlapce si bývalý kapitán hokejového nároďáku zaletěl za oceán osobně, a tak muselo zákonitě dojít i k setkání s Lucií.

A bylo velmi netradiční. Proběhlo totiž za asistence soudního úředníka, který měl za úkol dohlédnout na to, aby k předání dětí došlo podle pravidel a se všemi dokumenty. Jelikož se tak stalo, mohl Plekanec i s ratolestmi vítězoslavně zamířit do Prahy. „Mohu potvrdit, že výkon kanadského soudního rozhodnutí byl naplněn. Otec s oběma nezletilými v úterý 25. června přiletěl do České republiky,“ sdělila webu Extra. cz Plekancova právní zástupkyně Mgr. Lenka Radoňová.

Co bude dál?

Kdy se vydá domů Vondráčková, není jasné, ale mělo by se tak stát v nejbližších dnech. Zda v rozvodové vřavě našli s Plekancem společnou řeč na téma, jak si rozdělí péči o své ratolesti během léta, je otázkou. „Klientka se do České republiky vrací, ale záležitosti, u koho děti budou a s kým budou, komentovat nebudeme,“ řekl Blesku právní zástupce zpěvačky Martin Kornel.

Nové bydlení

Každopádně kluci teď minimálně nějaký čas budou bydlet v novém bytě v Dejvicích, který jejich táta v Praze pořídil společně s novou partnerkou tenistkou Lucií Šafářovou (32). O tom, kdo je dostane do výhradní péče, bude pravděpodobně už během podzimu rozhodovat soud.

Domů je poslal soud

Kanadský soud vydal syny Vondráčkové a Plekance zpátky do Česka s tím, že jsou v zemi neoprávněně zadržováni. Všemu předcházelo zabavení jejich pasů. Hokejista dostal kluky do péče pouze po dobu převozu.

Fotogalerie
57 fotografií