Kdy samotné práce budou zahájeny, ještě není jasné, poněvadž pražská Technická správa komunikací musí ještě vysoutěžit zhotovitele oprav. Podle mluvčí TSK Barbory Liškové se předpokládá, že realizace bude trvat od 20. srpna do 30. října letošního roku.

Podle předsedy Komise dopravní Prahy 6 Vladimíra Šuvariny (ODS) se ale oprava s městskou částí nediskutovala a nic dobrého to již nyní tragické dopravě v městské části nepřinese: „Myslím si, že to určitě bude pohroma pro Prahu 6, ale pokud to všechno profesionálně zvládnou, tak snad to bude pohroma co nejmenší,“ reagoval Šuvarina na dotaz redakce Blesk.cz. 

Z ražby metra

Již nyní vytíženou Evropskou čeká během oprav speciální režim, při němž se postupně opraví pruhy v obou směrech. „Dopravní režim 2+1 bude využit pouze v úseku Gymnasijní – Šárecká, jak ve směru z centra, tak ve směru do centra,“ prozrazuje Barbora Lišková. To znamená, že v jednom směru budou průjezdné dva pruhy, v opačném bude průjezdný jeden pruh, zatímco se druhý bude opravovat. Vzhledem k postupujícím pracím se budou také uzavírat křižovatky navazujících ulic, objízdné trasy budou vždy stanoveny.

Technická správa komunikací hl. m. Prahy podle svých slov zabije opravou vozovky hned dvě mouchy najednou. V rámci stavby totiž odstraní měřící body a otvory po sanačních vrtech z doby ražby metra. Z vozovky se pak odstraní staré asfaltové vrstvy a položí se nové vrstvy v celkové tloušťce 50-150 mm. 

Pracujeme na tom

Podle náměstka pro dopravu Adama Scheinherra (Praha Sobě) se pokračuje v plánované údržbě komunikací, která se dlouho zanedbávala: „Evropskou jsme připravili, aby se stihla realizovat ještě tuto stavební sezónu a Pražané mohli po opravené silnici jezdit co nejdříve. Celkem v Praze do údržby investujeme o 300 milionů víc než vloni,“ uvedl náměstek.

Fotogalerie
3 fotografie