Tahle jízda skrz Modřany se motorkáři zapíše do paměti až do konce života - ne však v dobrém slova smyslu. Za řídítka totiž sedl notně podroušený. Když si ho 22. června kolem čtvrt na jedenáct večer policisté všimli, jak na svém stroji v teniskách a kraťasích zběsile uhání v protisměru, jali se ho pronásledovat. Vypadalo to, že se muž umoudří a na červený nápis „stop policie“ a modré majáky zastaví. Když ale policisté chtěli vystoupit a řidiče zkontrolovat, šlápl zničehonic na plyn a před hlídkou se pokusil zmizet. Ze svého stroje vymáčkl 150kilometrovou rychlost! 

Video
Video se připravuje ...

Motorkář ujížděl policistům, pak narazil a letěl vzduchem 30 metrů. Policie České republiky

Pak ho ale dočista přestal ovládat - levý jízdní pruh, kde se celou dobu držel, totiž u zastávky Poliklinika Modřany končí a je přehrazený betonovým blokem. „Motorkář ale na toto dopravní omezení nereagoval a pokračoval stále rovně, načež následoval ve vysoké rychlosti čelní náraz do betonové překážky,“ uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan, jak se osudný karambol semlel. 

Děsivé záběry z policejních kamer pak ukazují, jak se motorkář vymrštil ze sedla, letěl vzduchem a tvrdě přistál na asfaltu. Jeho motorka se nárazem totálně zdemolovala a city blok, do něhož řidič vrazil, se posunul o 15 metrů a přelomil vejpůl. „Motorkář poté zůstal ležet nehybně na silnici. Policisté okamžitě zastavili a běželi k němu zjistit jeho zdravotní stav a v rámci možností mu poskytnout první pomoc například mobilním defibrilátorem AED,“ popsal mluvčí. Operační důstojník na místo zároveň vyslal policisty ze speciální pořádkové jednotky, u nichž slouží školení záchranáři s rescue batohem. Ti zraněného motorkáře hned po příjezdu prohlédli, aby zjistili rozsah zranění - kontrolovali otevřené zlomeniny či krvácivá zranění. 

Nadýchal 2,2 promile

Ta se naštěstí 42letému hazardérovi vyhnula. Záchranáři pak muži nasadili krční límec i pánevní pás kvůli podezření na zlomeninu pánve, které jim hrdinové z SPJ předtím připravili. Společně pak muže zafixovali, přeložili na vakuovou matraci a naložili do sanitky. „Tam policisté motorkáře, ve chvíli, kdy již byl po zdravotní stránce plně zajištěn, podrobili orientační dechové zkoušce, jejíž výsledek byl pozitivní. Po první ,dechovce' se na displeji přístroje objevila hodnota nepatrně pod dvě promile, při druhé dokonce dvoupromilovou hranici přesáhla o bezmála dvě desetiny,“ uvedl děsivou skutečnost Hulan. 

Kromě zničené motorky a vážných zranění se motorkář dočkal také podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což může strávit ve vězení až tři roky. Policisté zároveň upozornili na řidičovo oblečení, které je na motorku naprosto nevhodné: kraťasy, tenisky a kožená bunda, která sloužila spíš jako módní doplněk než bezpečnostní prvek.