Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Drama na cestě na Tenerife: Letadlo se zaplnilo kouřem, posádka skončila v nemocnici

Autor: Mii - 
26. června 2019
21:15

Nouzové přistání muselo učinit letadlo společnosti British Airways, které letělo z londýnského letiště Gatwick na španělský ostrov Tenefire. Airbus A320-200 se během letu zaplnil kouřem. Nikomu z cestujících se nic nestalo, posádka ovšem musela vytáhnout respirátory a skončila v nemocnici. Informuje o tom letecký web The Aviation Herald.

Kouř se uvnitř letadla objevil krátce poté, co se stroj začal chystat ke klesání na Tenerife. Největší množství výparů se vyskytlo v kabině pilotů, posádka včetně letušek si proto musela nasadit respirátory. Po přistání byli všichni členové odvezeni na lékařskou prohlídku do místní nemocnice.

Letoun nakonec čekal v Tenerife 29 hodin a následně odletěl zpět do Londýna. Zde absolvoval technickou prohlídku a po několika hodinách se vrátil do služby.

Svědek popsal, že letušky vypadaly, jako když trpí symptomy podobnými hypoxii, tedy nedostatkem kyslíku v těle. I proto sáhly po speciálních respirátorech a nakonec i po přísunu kyslíku. Podle webu je to standardní procedura při podobných situacích.

K incidentu mělo dojít 23. června. Nikdo z pasažérů zraněn nebyl. British Airways dosud neuvedly, co únik výparů způsobilo.

Zobrazit celou diskusi