Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Matka nechala syna (1) tři hodiny v rozpáleném autě a šla pařit na koncert. Zachránila ho dívka (6)

Autor: shp - 
26. června 2019
15:34

Jako opravdová matka k pohledání se předvedla mladá Číňanka v provincii Šan-tung. Svého teprve ročního chlapečka nechala samotného v rozpáleném voze, zatímco sama odešla pařit na koncert. Dítě v žhavém autě trpělo tři hodiny, než přišla záchrana.

Zděšení kolemjdoucí zalarmovali šan-tungskou policii poté, co si všimli zoufale plačícího dítěte v zavřeném voze. Chlapeček měl štěstí, že byl již večer, jinak by mohl kvůli horku zemřít. I tak bylo v pátek kolem 20:20 hod. až 32 stupňů Celsia a ve voze byla teplota jistě ještě vyšší.

Chlapce zachránila odvážná holčička

Poté, co strážci zákona nedokázali nalézt nezodpovědnou matku, našli při záchraně chlapce nezvyklého pomocníka. Tou se stala drobná šestiletá dívka, kterou strčili do vozu otevřeným střešním okénkem. Holčička poté odemkla dveře vozu a chlapec se konečně dostal ven.

Byl to skutečně horký den. Nahlas plakal a jeho rty zfialověly,“ řekl Pear Video důstojník Sun Kang-tung. Dítě, které mělo oblečení promočené potem, dostalo okamžitě vodu a nějaké hračky, aby se uklidnilo. Policie se následně snažila matce dovolat na telefon, ale marně. Žena ho nezvedala.

Matka se hájila tím, že dítě nemohla vzít s sebou

Kolemjdoucí se snažili pomoci sdílením fotek hocha na sociálních sítích, ale ani to nepřineslo v hledání ženy žádný výsledek. Matka se u auta objevila až o hodinu později. Policistům řekla, že syna nechala ve voze, protože byla na nedalekém stadionu na koncertě a tam měly děti vstup zakázán.

Čas vstupu na koncert byl do 7 hodin večer. Předpokládám, že matka šla na stadion předtím a dítě tak bylo opuštěné skoro tři hodiny,“ dodal policista Sun. Matce vynadal a poučil ji o nezodpovědném ponechání dítěte ve voze, které mohlo skončit jeho smrtí. Zda ji čeká nějaký postih, není známo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání