Zapomeňte na náhubek

Psi se potí jen na tlapkách a jejich primárním ochlazovacím mechanismem je rychlé »psí dýchání «. Psi při něm využívají části plic, ve kterých nedochází k výměně kyslíku, a díky tomu u nich nehrozí hyperventilace. A i když nám může na první pohled připadat tento způsob psího dýchání velmi náročný, pro psa je přirozený a nepředstavuje pro něj námahu.

V horku jsou velmi nebezpečné fixační náhubky, které tento způsob dýchání znemožňují. Pokud psovi chcete pomoci s ochlazením, průběžně zvíře kropte postřikovačem na květiny.

I pes může mít úžeh

Tato komplikace hrozí hlavně psům s nadváhou nebo krátkolebým plemenům. Nejčastějším příznakem průjem. Pokud ho pes dostane horkém létě, navštivte veterináře. Dbejte, aby zvíře mělo dostatek vody drželo se ve stínu. Přizpůsobení doby venčení je samozřejmostí, ideální je venčit ráno nebo až k večeru.

Osvěžení může být nebezpečné

V dlouhotrvajícím horku mohou být tůňky a menší bazény osídlené řasami, které jsou pro psy jedovaté. Nenechte psa se v takové vodě koupat nebo ji pít.

Pozor na ovoce!

Pokud chcete pejska v horku ochladit ovocem, dejte si pozor zejména na hroznové víno a hrozinky, které jsou pro psy vysoce toxické a existuje možnost alergické reakce. Ne každého psa ohrožuje, když sní pár kuliček hroznů, ale raději to neriskujte. Psi pak umírají na selhání ledvin. Nejmenší množství, které způsobilo smrt, je jen 8 kousků rozinek.

Z ovoce je pro psa velmi jedovaté avokádo. Obsahuje nebezpečnou složku persin, která poškozuje srdce, plíce a ostatní tkáně. Příznaky otravy jsou dýchací potíže, zvětšení břicha a nadměrné hromadění tekutiny v hrudníku. Další ovoce jako takové nebezpečné není, ale po konzumaci nezralého ovoce hrozí podráždění žaludku, poté, co pes sežere větší množství zralého ovoce, zase plynatost a průjem.

Horký asfalt může popálit

Nikdy nenechejte běhat psy přes rozteklý asfalt, který jim může způsobit velmi ošklivé popáleniny. Pokud k tomu dojde, vždy vezměte psa vždy k veterináři! 

VIDEO: Za léčbu Máni zaplatila přes 100 000 korun! Množitelka ale tvrdí, že její psi jsou zdraví a v pořádku.

Video
Video se připravuje ...

Za léčbu Máni zaplatila přes 100 000 korun! Množitelka ale tvrdí, že její psi jsou zdraví a v pořádku Kateřina Lang