Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman se vrací na Vysočinu. Po návštěvě kraje má přijít dovolená ve člunu

Autor: ČTK, ula - 
25. června 2019
07:45

Prezident Miloš Zeman dnes zahájí v Jihlavě třídenní návštěvu Vysočiny, kam se vždycky rád vrací. V kraji pak stráví několik dní dovolené v Novém Veselí, kde spoluvlastní nemovitost. V úterý odpoledne by měl ještě zavítat do Humpolce na Pelhřimovsku, kde má na programu setkání s občany. V dalších dnech navštíví také Třebíčsko a Žďársko. Oficiální návštěvu ukončí 27. června v Bystřici nad Pernštejnem.

Prezident Miloš Zeman navštíví na Vysočině město Humpolec nebo společnost Fränkische v Okříškách na Třebíčsku. Přijede i s manželkou Ivanou, která bude mít na Vysočině svůj samostatný program.

Na Frekvenci 1 Zeman avizoval, že letos by neměl vynechat ani svůj oblíbený člun. „Pevně doufám, že ano. Snad se nebude opakovat situace, kdy byl velký vítr a tím i vysoké vlny. Člun Challenger velké vlny nezvládá,“ vzpomínal prezident na loňské léto, kdy mu plavba nevyšla.

Video  Zeman si užívá dovolené.  - Blesk - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Setkání s kandidátem na ministra kultury

Podle premiéra Andreje Babiše (ANO) by se Zeman měl na Vysočině sejít také s kandidátem ČSSD na ministra kultury Michalem Šmardou, který by měl nahradit ministra Antonína Staňka (ČSSD). I sám Zeman zmínil, že je schůzka v plánu.

Na jmenování Šmardy ČSSD čeká od konce května. Jeho odvolání na žádost sociální demokracie navrhl Babiš, Zeman návrhu s odkazem na to, že mu ústava nestanovuje žádnou lhůtu, zatím nevyhověl. Staňkovu rezignaci předtím odmítl.

Při své poslední oficiální návštěvě Vysočiny v roce 2017 navštívil Zeman také jadernou elektrárnu Dukovany. Letos bude část programu věnovat návštěvě výrobce plastových trubek Fraenkische v Okříškách na Třebíčsku. Setká se s lidmi ve Vladislavi na Třebíčsku a v obci Kadolec na Žďársku.

Série krajských návštěv prezidenta republiky začala v tomto roce v březnu v Karlovarském kraji.

Yogurt ( 25. června 2019 13:31 )

Zeman Zeman Zeman

ntvpetr ( 25. června 2019 11:50 )

----Najítt nahe zeeny ve vaší oblasti na toto : 3.ly/zeny

iFender ( 25. června 2019 10:51 )

Vazeny pane prezidente, tesime se az zase prijedte domu,domu do maticky Prahy, na Hrad.Prezidentska stadarda nam z dalky vesela zamava a my vasi volici budeme znovu sladce usinat s uzasnym pocitem jistoty a pokoje.

ivanak ( 25. června 2019 10:36 )

iFender ( 25. června 2019 10:35 )

Pristi prezident Andor Sandor!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa