Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilý šofér havaroval na Hradecku s kamionem piva: V deset jsem pil a ve dvě řídil, připustil

Autor: ital - 
24. června 2019
21:03

V deset hodin večer řidič ještě popíjel v hospodě a ve dvě hodiny v noci už seděl za volantem svého kamionu, s kterým upaloval po silnici. Ta mu ale v osm hodin ráno začala být příliš úzká, a tak se i s náklaďákem převrátil do příkopu. V návěsu převážel basy s lahvovým pivem, které se vysypaly ven a mnoho lahví se roztříštilo. Řidiči, jemuž se nic nestalo, policisté naměřili 2,3 promile alkoholu.

V pondělí skončil na několik hodin zablokovaný hlavní tah z Hradce Králové na Holice na silnici I/35. Převrhl se tam totiž kamion s návěsem, v němž převážel basy s lahvovým pivem. Podle informací policie osmačtyřicetiletý řidič za volantem usnul a převrátil se do příkopu. Řidiči se nic nestalo, což se nedá tvrdit o nákladu. Některé lahve se rozbily při nehodě a zbytek při vyprošťování kamionu.

TV Nova informovala, že škoda na pivním nákladu je přes 600 tisíc korun. Je zničený téměř nový kamion i s návěsem a desítky metrů svodidel. Podle vyjádření policie se celková škoda pohybuje okolo dvou milionů korun.

Řidič se policistům přiznal, že popíjel alkohol až do deseti hodin předešlého dne, ve 2 hodiny ráno však již seděl za volantem. Po nehodě mu policisté naměřili více než 2,3 promile alkoholu.

„Muže jsme převezli na protialkoholní záchytnou stanici, protože jsme mu naměřili 2,3 alkoholu v dechu,“ oznámila pro TV Nova policejní mluvčí Iva Kormošová. „Muže čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala Kormošová.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání