Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nepříčetný mladík (21) z Aše pobodal vlastní matku: Policie ho obvinila z vraždy

Aktualizováno -
25. června 2019
19:43
Autor: DH - 
24. června 2019
20:27

V západočeské Aši hrozilo tragédií chování jedenadvacetiletého mladíka, který měl na zdejším sídlišti nožem napadnout svoji vlastní matku a pořezat ji v obličeji. Žena musela před synem utéct na balkon a policie ho na místě zadržela. Policie mladíka obvinila z pokusu o vraždu. Jeho matka skončila v nemocnici.

K útoku mělo podle FTV Prima dojít během nedělního podvečera. Mladík (21) tu prý bodl svoji vlastní matku do tváře. Ta před ním utekla na balkon i s nožem, který zahodila a volala o pomoc. „Byla na balkoně a křičela o pomoc, že ji chce zabít,“ řekla Primě sousedka.

Nakonec na místo dorazila policie. Matka před synem, který si mezitím údajně šel pro novou zbraň, utekla přímo do náruče hlídky. Ta muže na místě zadržela a útok začala nejprve vyšetřovat jako pokus o vraždu. 

„Mohu potvrdit, že jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu,“ řekl FTV Prima policejní mluvčí Jakub Kopřiva.  

Podle informací TV Prima se však mladík během výslechu doznal k úmyslu matku zavraždit. Následně byl pak obviněn z pokusu o vraždu. Podle Primy sice měla jeho vlastní napadená matka krátce po činu vyšetřovatelům sdělit, že je její syn vážně psychicky nemocný. Jeho příčetnost ale i tak musejí prozkoumat odborníci. O případu se tak patrně rozhodne až u soudu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání