Swingová legenda Eva Pilarová v nové publikaci Blesku, vydané při příležitosti Slavíkových osmdesátin, zavzpomínala na celou řadu veselých zážitků, které ji spojují s oslavencem Karlem Gottem. Přesto si neodpustila ťafku směrem k Milanovi Drobnému, jenž o Mistrovi prohlásil, že je obětí domácího týrání: Podle něj totiž Ivana Gottová (43) svého manžela bije. A to je nařčení, které jen málokdo dokáže skousnout...

Dokonce ani Pilarová. „To jsem nebyla já, kdo se rozpovídal,“ prohlásila zpěvačka až nečekaně ostře a dodala, že se právě Drobný, který býval velkým Gottovým přítelem, na oslavě asi neukáže. Tedy spíš asi určitě. „Můžu vám ale říct, že ani já bych ho tu nechtěla potkat, protože to je… No, já nechci mluvit sprostě.“

Oblíbená umělkyně dále přiznala, že ji již delší dobu sužují zdravotní problémy. „Kdyby to zrovna nebyl Karel, tak jsem zůstala dneska ležet, co vám mám povídat,“ přiznala se sympatickou upřímností pěnice, co s Gottem projela půlku světa – tedy alespoň tu část světa, do níž směla v době komunismu vycestovat.

Mnohonásobného držitele ocenění Zlatý slavík potěšila roztomilým dárkem. „Je to fór, který navazuje na jednu příhodu z mládí a z Ruska,“ prozradila Pilarová Blesku. Zprvu sice odmítala být konkrétní, aby se nezkazilo překvapení, podle našich informací však mělo jít o kaviár a zubní kartáček.

Vtipná historka právě spočívala v tom, že na turné v Moskvě před mnoha, mnoha lety měla Pilarová s Gottem na hotelovém pokoji hrozný hlad – a jediné, co měli k dispozici, byla konzerva kaviáru. Mistr, který pochopitelně s sebou neměl žádný příbor, si se situací, která nastala, poradil po svém: Místo vidličky nebo lžíce pohotově použil zubní kartáček. Podle Pilarové tento velice osobní dárek Gotta velice dojal a pak se mu společně zasmáli.

VIDEO: Nemocná Pilarová na narozeninách Karla Gotta

Video
Video se připravuje ...

Nemocná Pilarová na narozeninách Gotta: Kdyby to nebyl Karel, nevstala bych David Turek, Aleš Brunclík

Kniha Náš Karel je k dostání za 59 Kč a lze ji objednatna internetu.

 5739835:gallery:true:true

Fotogalerie
73 fotografií