Partner zemřel, když jsem čekala jeho dítě. Přibrala jsem 40 kilo a nevěděla, jak dál

Cassie osud zasadil tvrdou ránu a musela se vyrovnat s náhlou smrtí partnera.
Foto: Instagram.com
26. června  2019 
 06:00

Mladá studentka pedagogiky Cassandra Smith měla před sebou zářivou budoucnost. Byla zdravá, štíhlá a užívala si život po boku krásného přítele. Během okamžiku se jí ale zhroutil svět. Při autonehodě přišla o partnera a pár týdnů po pohřbu zjistila, že čeká dítě. "Bylo to vážně těžké. Čtyřiadvacet hodin denně jsem byla smutná, a tak jsem se začala přejídat," popisuje těžké chvíle Cassie.

Pouhých pár týdnů po pohřbu si Cassie udělala těhotenský test. "Pamatuji si, že jsem se nemohla nadechnout. Byla jsem v šoku. Než přítel zemřel, měli jsme podezření, že jsem těhotná, ale nestačilo se to potvrdit. Byl z té myšlenky nadšený," vzpomíná Cassie. Ta se ale začala utápět v zármutku a samotě.

Naštěstí se jí dostalo velké podpory ze strany rodičů, přátel, ale i rodiny zesnulého partnera. Společně ji připravili na roli matky a pomohli jí s vybudováním zázemí pro její dceru. Během těhotenství ale začala Cassie svůj smutek zajídat a váha jí už během těhotenství stoupla o čtyřicet kilogramů.

S přejídáním ale neskončila ani po porodu. "Zaměřila jsem se tolik na roli matky, že jsem úplně zapomněla na sebe. Jedla jsem ve fast foodech, objednávala jsem si jídlo z rozvozu a neustále jsem se jídlem za něco odměňovala," říká Cassie, která byla přesvědčená, že jí nikdo nerozumí, a tak odmítala jakoukoli cizí pomoc.

Celé dva roky se potýkala s depresemi. Když bylo dceři dvaadvacet měsíců, našla v sobě opět sílu a rozhodla se vybudovat pozitivní život nejen pro sebe, ale i svou dceru. A tak se s odhodláním pustila do hubnutí s cílem získat zpět svou štíhlou postavu, kterou měla před těhotenstvím.

Většinu tuku se jí podařilo shodit už v prvních čtyřech měsících. "Před porodem jsem sice byla fit, ale i tak mě překvapilo, jak zafungovala svalová paměť," vzpomíná Cassie. První změny na sobě zpozorovala dokonce už jedenáctý den! Za rychlé výsledky ale podle ní může hlavně správný přístup.

Od začátku se totiž držela jedné myšlenky. "Nechtěla jsem se pouštět do diety. Ta má nějaký začátek a konec. Chtěla jsem změnit svůj životní styl a držet se ho napořád," tvrdí Cassie, která se z osmdesáti procent zaměřila na stravu a zbylých dvacet věnovala pravidelnému cvičení.

Už je tomu pět let, co se Cassandře podařilo zhubnout o čtyřicet kilogramů. Dnes už se nezaměřuje na číslo na váze, ale snaží se posouvat své cíle a dosahovat co nejlepších výsledků. Největší změnu však pocítila v myšlení ohledně jídla. "Zbavila jsem se emočního přejídání a dokážu si dopřávat s mírou," tvrdí Cassie.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji