Ve tři odpoledne vezl muž (51) ve svém peugeotu ženu (48) a malou vnučku po silnici mezi Opavou a Bruntálem. V tu chvíli začal v katastru obce Neplachovice – Zadky šofér (64) za volantem Fordu Focus předjíždět.

„Při následném zařazování se zpět do pravého jízdního pruhu dostal řidič fordu smyk, vyjel do levé části komunikace a čelně se střetl s protijedoucím osobním motorovým vozidlem tovární značky Peugeot 206,“ popsal nehodu policista René Černohorský.

Smrt byla okamžitá

Následky srážky jsou fatální. Jednapadesátiletý muž a o tři roky mladší žena zůstali v peugeotu zaklínění. „Zasahující lékař zjistil, že nejeví známky života. Jejich poranění byla neslučitelná se životem a podlehli jim ještě před příjezdem záchranářů,“ řekl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl.

Záchranáři ošetřili i pětiletou dívku s vážnými poraněními, kterou v ohrožení života předali na urgentní příjem FN Ostrava. „Dívka byla přijata s vážnými poraněními, ale je v tuto chvíli ve stabilizovaném stavu," řekla ve středu večer mluvčí nemocnice Naďa Chattová.

V pátek přišla dobrá zpráva, dívenka je stabilizovaná a její stav není život ohrožující.

Zemřel i pravděpodobný viník

Senior, který pravděpodobně tragickou srážku zavinil, zaplatil za touhu být někdo o pár minut rychleji, také daň nejvyšší.

Přes intenzivně poskytovanou přednemocniční neodkladnou péči u muže došlo po naložení na palubu vrtulníku k selhání krevního oběhu a několik desítek minut trvající resuscitace nevedla k úspěchu. Pacient podlehl svým zraněním a lékař musel konstatovat jeho smrt,“ dodal Humpl.

Případem se nadále zabývá policie. U obou zemřelých řidičů byla nařízena pitva s odběrem biologického materiálu ke zjištění, zda v době jízdy nebyli pod vlivem alkoholických nápojů či jiných návykových látek.

VIDEO: Fatální nehoda během tuningového srazu na Nymbursku: Řidič zemřel při srážce.