„Nikomu bych nepřála ten pocit bezmoci!“ napsala Vojtova starší sestra na instagram v době, kdy čerstvý maturant bojoval o život ve vinohradské nemocnici. „Vidět svého sourozence v obložení blikajících přístrojů, vidět ho s oteklým tělem, spoustou hadiček, co mu vedou do těla, jak bezvládně leží...,“ popsala své zoufalství.

Sedávala u Vojtova nemocničního lůžka, kde její milovaný bráška ze všech sil zápasil o život, snažila se být statečná a dodat mu sílu. „Není nic horšího než chytit za ruku milovanou osobu, která nereaguje, má ledově bílé končetiny, oteklé tělo a vy vidíte, jak dýchá jen díky přístrojům,“ napsala. „Bolí to a my doufáme, že slyší každou vaši myšlenku, každou vaši prosbu o to, aby bylo líp.“

Naděje rodiny a přátel však vyhasly ve středu. „Je konec, Vojtík svůj boj prohrál, už nežije,“ oznámila zdrcená sestra. „Pořád tomu nemůžu uvěřit. A hlavně jak moc mi chybíš. Ještě jsem nepřestala plakat. Chtěla bych ti za všechno strašně poděkovat,“ uvedla na facebooku Vojtova přítelkyně.

V pátek mu pak jeho sestra prostřednictvím sociálních sítí popřála k nedožitým 20. narozeninám. „Dnes by to bylo 20 let, co jsem tě viděla poprvé. Všechno nejlepší nahoru, bráško můj malinkej,“ stojí v dojemném vzkazu.

18 let vězení

Vojta v pátek 14. června vyrazil na párty do pražského klubu Storm. A bylo co slavit - nedávno totiž úspěšně složil zkoušku dospělosti. Jenže večírek rychle nabíral na obrátkách a nakonec se zvrtl. Vojtovi se udělalo špatně a personál klubu mu zavolal sanitku. „Záchranka přijela rychle a s malou pomocí si do ní došel Vojta sám. Samozřejmě byl překoplej. Údajně spolkl 3 extáze,“ uvedl klub ve svém vyjádření. Mluvčí pražské záchranky Jana Poštová Blesk.cz potvrdila, že chlapce s intoxikací drogou a arytmií převáželi do vinohradské nemocnice.

Toho, kdo Vojtovi drogu prodal, čekají velké problémy. Případ totiž na základě oznámení řeší od počátku týdne policie. Kriminalisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Pachateli hrozí až 18leté vězení.

Fotogalerie
5 fotografií