Manželka prince Williama, který v sobotu oslaví 37. narozeniny, zná královský protokol velmi dobře a obvykle ho svědomitě dodržuje. Včetně drobností, jakou je držení kabelky oběma rukama před trupem. Toto pravidlo neslouží tomu, aby vévodkyně zakryla bříško, ale má za cíl zabránit cizím lidem, aby Kate podávali ruku, jelikož na členy královské rodiny se přeci nesahá.

O to víc ale nyní vévodkyně z Cambridge překvapila, když byla na dostizích přistižena, jak má kabelku jen v jedné ruce a tou druhou si jemně hladí bříško. Není divu, že hned každého napadlo, že je možná opět těhotná! Pokud by se tyto zvěsti potvrdily, jednalo by se už o jejího čtvrtého potomka a navíc pouhý rok od posledního porodu zatím nejmladšího prince Louise (1).  

Zkrátka neverbální projevy a řeč těla mohou prozradit hodně a ani sama Kate si možná v danou chvíli neuvědomila, že se dotýká bříška, v němž už možná nosí další přírůstek královské rodiny. Ostatně i její švagrová Meghan (37), která porodila letos v květnu, si často nemohla pomoci a pózovala právě s rukou na rostoucím břichu. „Pomalu si se svým potomkem začíná budovat vztah, je to přirozené,“ zhodnotila tento spíše instinktivní zvyk chotě prince Harryho (34) odbornice Katherine Gravesová, podle níž dotyky zvenčí pomáhají vyplavovat v těle matky různé hormony, které můžou posléze i ulehčit průběh porodu. 

Je tedy klidně možné, že právě tohle při nedávných oslavách Trooping the Colour obě (údajně dost rozhádané) vévodkyně probíraly a navzájem si radily, co a jak. Možná že se Kate dokonce rozhodla vydat v Meghaniných šlépějích a trochu se po ní se saháním na břicho »opičit«. Ovšem jen pokud je skutečně těhotná... A přece jen, vzhledem k jejím komplikacím během předchozích těhotenství, kdy trpěla velkými nevolnostmi, by se asi nevydávala hned na společenskou akci. Leda že by to snad bylo vyslovené přání královny Alžběty II. (93)!

VIDEO: Takto loni William a Kate představili synka Louise!

Video
Video se připravuje ...

William a Kate představili třetího potomka! Youtube/The Royal Family Channel


Fotogalerie
69 fotografií