„Pokud se týká prověření autenticity záznamů, tak my jako kontrolní výbor nemáme kapacitu, abychom prověřovali zápisy od listopadu 2018 do května 2019 podle zvukových záznamů, některá zasedání trvají i čtyři hodiny,“ řekla předsedkyně výboru Jaroslava Janderová (ODS). Radní se schází každé pondělí.

Jednou z možností podle Janderové je, že výbor nechá přepsat zvukové záznamy, tedy pořídit takzvané steno. Další možností je, že by si magistrát na poslech nahrávek někoho najal. Jak bude výbor situaci řešit, nakonec jeho členové nerozhodli. Janderová chce ještě jednat jak s Nepilem o případném upřesnění jeho požadavku, tak rovněž s ředitelem magistrátního odboru volených orgánů Richardem Maříkem, kterého již výbor požádal o vyjádření.

Dubnové jednání radních se týkalo rekonstrukce Libeňského mostu a zrušení některých dříve schválených zakázek. Opozice upozornila na rozpor, kdy v písemném zápise je poměr hlasujících šest pro a dva se zdrželi, zatímco na zvukovém záznamu sedm pro a jeden se zdržel. V obou případech nikdo nehlasoval proti.

Kvůli inkriminovanému hlasování se na začátku června sešli zastupitelé na mimořádném jednání, které svolaly opoziční ODS a ANO. Zastupitelé o problému diskutovali zhruba čtyři hodiny v rámci projednávání programu zasedání, který nakonec neschválili, a jednání bylo ukončeno.