Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Královský konvoj Williama a Kate srazil a těžce zranil stařenku (83): Do nemocnice jí poslali kytku

Autor: rc - 
19. června 2019
10:12

V pondělí William a Kate mířili na hrad Windsor, aby se v kapli sv. Jiří zúčastnili ceremonie rytířů Podvazkového řádu. Při cestě na hrad však došlo k tragédii. Jeden z policistů, který doprovázel vévodu a vévodkyni z Cambridge v konvoji, srazil třiaosmdesátiletou stařenku! Ta s těžkými zraněnými skončila v nemocnici.

Královská rodina se opět sešla při slavnostní příležitosti v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. Tentokrát se však nejednalo o královskou svatbu, ale o prestižní ceremonii rytířů Podvazkového řádu. Vyznamenání rytířů Podvazkového řádu patří mezi nejstarší vyznamenání v Evropě a jedná se o třetí nejprestižnější vyznamenání v Anglii.

Na ceremonii nemohli chybět ani vévoda a vévodkyně z Cambridge. Ti ovšem měli během cesty na hrad ležící v hrabství Berkshire nehodu! Ke kolizi došlo v pondělí kolem jedné hodiny odpoledne v jihozápadní části Londýna.

Kate a Williama jako obvykle doprovázel konvoj. Členové královské rodiny jeli v Land Roveru obklopeni ochrankou a policejní eskortou. Ovšem právě jeden z policistů jedoucí na motorce způsobil vážnou nehodu!

Policista, který jel po špatné straně cesty, srazil stařenku Irene! „Jeho motorka ji srazila, vymrštila ji a ona ošklivě upadla na zem. Policista jel na špatné straně cesty. Mohlo to dopadnout daleko hůř,“ řekl jeden ze svědků pro The Sun.

Kate ani William nehodu neviděli, o neštěstí se dozvěděli později. Irene skončila s vážnými zraněními v nemocnici. „Utrpěla četná poranění. Udržují ji stabilizovanou,“ řekla její dcera Fiona, která žije se svou mámou. „Je úžasný člověk. Znám ji čtyřicet let. Dělá hodně dobrovolnické práce pro kostel,“  řekl Irenin přítel z kostela Lionel Balckburn (78).

William a Kate jsou údajně v kontaktu s Ireninou rodinou a do nemocnice jí prý již poslali květiny. Navíc se ženu chystají navštívit. „Vévoda a vévodkyně z Cambridge jsou hluboce znepokojeni a zarmouceni zprávou o nehodě, která se stala  v pondělí odpoledne. Jejich královské výsosti posílají přání Irene a její rodině a zůstávají v kontaktu ohledně jejího stavu,“ uvedl mluvčí Kensingtonského paláce.

 

agfor ( 19. června 2019 13:07 )

V británii policajti nevědí, že když doprovázejí papaláše, tak mají mít puštěnou sirénu naplno a světýlka mají dělat blik, blik, blik ?

jajas ( 19. června 2019 12:25 )

Nějak tomu nerozumím: "Policista, který jel po špatné straně cesty, srazil stařenku"....to jako babka šla po cestě nebo co?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání