Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kde vzala ejakulát? Šéf Vězeňské služby promluvil o těhotné vražedkyni

Autor: chal, vei - 
18. června 2019
19:40

Případ náhlého a záhadného otěhotnění odsouzené Petry Janákové (29) není podle šéfa Vězeňské služby Petra Dohnala ojedinělý. Zavřené ženy se o to prý snaží poměrně často. Jak se ale vězeňkyně za mřížemi dostanou ke spermatu? 

Propuštění vražedkyně Petry Janákové je podle generálního ředitele Vězeňské služby Petra Dohnala způsobeno zastaralou legislativou. Těhotným vězeňkyním musí být podle zákona přerušen výkon trestu, přitom k tomu není důvod, myslí si Dohnal.

Zatím není jasné, jak Petra Janáková vůbec otěhotněla, to vyšetřuje Generální inspekce bezpečnostních sborů. GIBS se také podle informací MF DNES na podnět těhotné vražedkyně zabývá možností, že byla ve vězení znásilněna dozorci. Tuto informaci nechtěla mluvčí GIBS blíže komentovat.

„Generální inspekce bezpečnostních sborů pracuje s několika možnými verzemi, jak a s kým žena otěhotněla. Více k tomuto případu v tuto chvíli sdělovat nebudeme,“ řekla Blesku mluvčí GIBSu Ivana Nguyenová k vyšetřování.

Další variantou je, že Janákové někdo do vězení pronesl sperma. „Informacemi o podobném předání mužského ejakulátu jsme disponovali už v minulosti a to poměrně často. Musím říct, že bez právní úpravy budou tyto pokusy pokračovat,“ řekl Petr Dohnal.

Podle něj odsouzené ženy těhotenství vnímají jako propustku na svobodu, protože podle platné legislativy musí být propuštěné až do jednoho roku věku dítěte.

Ve věznicích jsou v dnešní době takové podmínky, že by se o těhotné ženy dokázala postarat Vězeňská služba, tvrdí Dohnal. K přerušení výkonu trestu tak nemusí vůbec dojít.

„Tato právní úprava je již přežitá, vězeňství se modernizovalo. V současné době máme vlastní oddělení matek s dětmi. Byli bychom schopni se o tyto ženy sami postarat a mohly by být i během těhotenství umístěny v našem zařízení, čímž by odpadla jejich motivace,“ uzavřel šéf Vězeňské služby s tím, že bude iniciovat legislativní změny.


Profesor ( 20. června 2019 09:09 )

Jó tenhle problém byl již za bolševika , říkal mi to jeden známej, kterej za bolševika vyfásnul 5 metrů za výtržnictví neb se mu při cestě hospůdky v předvečer 1. Máje nelíbil nápis "V čele s KSČ Úkoly 5. pětiletky splníme" a pouze ho porazil s nevhodnými výkřiky a zřejmě ho viděl funkcionář MNV, který ho prásknul. Tak tem mi povídal, že takhle se čerství materiál posílá tzv. koníčkem z patra do patra. Mě se to zdálo spíše jako fikce. Ale také si to mohla rozdat i s dozorcem, tehdy by to bylo její přání, dnes však znásilnění, nebo jiným chlapem, který mohl mít "volný" po lapáku. No dnes DNA dělá zázraky.

avitka ( 20. června 2019 08:30 )

...maslíte ty "Pražáky", co pořádně neumí česky?...

avitka ( 20. června 2019 08:27 )

...další trapný pokus o převrat...

avitka ( 20. června 2019 08:23 )

...dobře ty!...

naidka ( 20. června 2019 08:15 )

U inseminační pipety to funguje jinak a nemá vajca, Toníku.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání