Charismatický Roman Luknár patří sice mezi nejznámější slovenské herce, proslavil se ale i v Čechách. Diváci si jej jistě pamatují díky výrazným rolím ve filmech Jana Hřebejka (51), například v Krásce v Nesnázích, Medvídkovi či Nestydovi, anebo jako četníka z válečného dramatu Lidice. Nyní byl hvězdou filmového festivalu ArtFilm v Košicích, kde získal cenu Actor’s Mission. Na červený koberec však nevykročil sám, po jeho boku se naprosto nečekaně objevila sympatická brunetka.

Nebylo pochyb o tom, že tahle dvojice má k sobě opravdu blízko, vrhali na sebe totiž dlouhé úsměvy a často se také objímali. Podle magazínu Topky.sk by mělo jít dokonce o hercovu novou přítelkyni Moniku, samotný Roman se však rozhovorům s novináři vyhýbal. Předtím byl totiž dlouhá léta ženatý se španělskou herečkou Lolou, kvůli které dokonce na čas odešel do Madridu. Exotická kráska mu sice dala dva syny, poté, co se kvůli závažným zdravotním problémům vrátil na Slovensko, se ale jejich manželství rozpadlo.

Ani tehdy nebyl Luknár sdílný k médiím a odmítl veřejně probírat své rodinné vztahy. Kdo je tedy tajemná dáma, která s ním absolvovala filmový festival, to nejspíše ukáže až čas. Dá se ovšem předpokládat, že to s ní herec myslí vážně. Na tak výjimečnou akci člověk přece nevezme kamarádku! „Je to moje první cena v životě. Filmy netočím kvůli cenám, ale proto, že mě to baví,“ okomentoval Luknár své ocenění lakonicky a s lesklým trojúhelníkem v ruce si před budovou košické Kunsthalle spokojeně zapálil cigaretu…

Fotogalerie
19 fotografií