Sotva si loni doléčila kotník, začaly ji trápit nesnesitelné bolesti páteře. „To bych nikomu nepřála. Navíc mi to nějak tlačí na střeva a nemůžu jíst. Zhubla jsem patnáct kilo,“ postěžovala si seriálová Vilma Nyklová. A upnula se na jedinou možnou léčbu, která ji měla nesnesitelných pocitů v páteři zbavit. Přestože platí pojistné přes padesát let, u své zdravotní pojišťovny nejdřív narazila. „Vycházelo to na čtvrt milionu a já potřebovala aspoň dvě série injekcí. To je půl milionu. A na to nemám,“ svěřila se Jarka Obermaierová s tím, že sama by něco tak drahého rozhodně neutáhla.

Nakonec jí ale přišel schvalovací dopis a mohla vyrazit do lékárny. Injekce si píchá už dva měsíce a je to znát. „Dost mi to pomáhá. Cítím se mnohem líp, akorát si to budu muset píchat ještě dva roky každý den,“ přiznala, že malých vpichů do břicha nebo stehen se jen tak nezbaví. „Ale je to celkem šetrné, jsou to malé jehličky, takže si to zvládám píchat i sama nebo mi pomáhá syn Jarda. Kdysi pracoval jako pomocná zdravotní síla, tak se vyzná,“ bere vše statečně a hýří dlouho nepoznaným optimismem.

„Měla jsem půl roku bolesti a s tím se špatně žije. Některé dny pro mě byly fakt peklo a těšila jsem se celý den na to, až budu doma. I přes ty ukrutné bolesti jsem totiž točila a chodila na zkoušky do divadla,“ oddechla si herečka, která od září opět naskočí do muzikálů Kvítek mandragory a Mýdlový princ v Divadle Broadway. A čeká ji i nekonečný seriál Ulice.

Fotogalerie
58 fotografií