Poprvé se neduhy ozvaly na konci května a údajně se jednalo o delikátní ženské problémy, které Kolářovou dostaly až na operační sál. Musela tehdy zrušit i představení v divadle a stejně tak slavnostní uvedení do pomyslné síně slávy na plzeňském Komedy festu, kde si měla převzít skleněnou sošku se Zdeňkem Svěrákem (83). „Velmi se omlouvám, ale ze zdravotních důvodů se nemohu zúčastnit. Děkuji moc za tuto poctu, velmi si jí vážím a moc se těším, až si budu toto nádherné dílo moci převzít osobně od pořadatelů,“ vzkázala tehdy známá herečka.

Nyní je již několik týdnů zpátky z nemocnice doma, a tak do poslední chvíle doufala, že bude moci odehrát představení ve Studiu Dva, na které se velmi těšila. Jenže zdraví je přednější a ani ne hodinu a půl na jevišti musela Kolářová opět odřeknout. „Ze zdravotních důvodů jsme nuceni přesunout představení Odpočívej ve svém pokoji naplánované na 14. června na náhradní termín 31. srpna 2019 od 19 hodin. Děkujeme za pochopení a ještě jednou se omlouváme za vzniklé komplikace,“ uvedla pražská scéna jen den před plánovaným představením.

„Ano, týká se to zdravotních problémů někoho ze souboru. Nemohu ale jmenovat. Nezlobte se,“ potvrdil pro deník Aha! informaci ředitel marketingu a PR Tomáš Přenosil, ale Danielu nejmenoval. Ani ona ostatně nebyla o moc sdílnější. „Nezlobte se, nechci o tom mluvit,“ opakuje vždy na otázky ohledně svého zdravotního stavu.

Trpí i kvůli samotě

Jistě jí nepomáhá ani to, že po smrti manžela Jiřího Ornesta (†70), který odešel v roce 2017, zůstala na všechno sama. „Drželi jsme ho se synem za ruce a frekvence dýchání se zmenšovala. V půl deváté dodýchal. Doma, v klidu a míru,“ promluvila v rozhovoru pro MF DNES hvězda snímků Léto s kovbojem či Na samotě u lesa o tom, jak její muž prohrál boj se zákeřným karcinomem močového měchýře.

„Lékař zavolal koronera a pohřební službu,“ popisovala hercovo odcházení v domácím prostředí. „A potom zůstanete sama, byt se promění ve strašné místo,“ dodala herečka.

VIDEO: Daniela Kolářová: Proč šla kultura dolů? Nemusíme kličkovat před cenzurou!

Video
Video se připravuje ...

Daniela Kolářová: Proč šla kultura dolů? Nemusíme kličkovat před cenzurou! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
34 fotografií