Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Slon psychopat, zmučený šimpanz, beton a řetězy! Zoo hrůzy šokovalo nejen turisty: Video dohání odborníky k slzám

Autor: shp - 
14. června 2019
17:44

To není zoo, to je mučící park. V thajské krokodýlí farmě a zoo krutě týrají zvířata. Slony bodají ostny, aby předváděli triky, a tygry i šimpanze zde připoutávají řetězy, aby se s nimi mohli fotit turisté.

Záběry ze zoo hrůzy získala mezinárodní organizace na ochranu zvířat PETA. Podle ní  krokodýlí farmu a zoo v thajské centrální provincii Samutprakarn navštíví ročně tisícovky lidí. Pro provozovatele jsou němí tvorové zdrojem velkých zisků.

Sloni musí vozit turisty na zádech

Podle ochránců zvířat jsou sloni často bodáni ostrými ostny, a to hned ze dvou důvodů. Ten první je, aby předváděli triky pro potěšení turistů. Tím druhým je, aby je poslušně vozili na svých zádech a nesnažili se utéct.

Jeden z místních slonů jménem Gluay Hom zde žije od dětství a už vykazuje jasné znaky psychologické poruchy z týrání. Další zvířata, jako tygři a opice, jsou přivázána řetězy. To aby se s nimi návštěvníci mohli vyfotit.

Bití, bití a znovu bití

Když jsou zvířata neklidná nebo se snaží vysvobodit ze sevření řetězů, jsou bita. Video, které PETA zveřejnila, je jasným důkazem toho, jaké hrůzy se v zoo dějí. „Zvířata v této thajské zoo neznají nic než beton, řetězy a klece,“ uvedla organizace.

PETA vyzývá cestovatele, aby se drželi dál od jakéhokoliv zařízení, které odsuzuje divoká zvířata k bídnému životu plnému násilí a strádání,“ dodala PETA. Inu, záběry ze zoo mluví samy za sebe...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání