Muž se ženě na internetu představil jako populární americký herec a nechal jí dokonce poslat valentýnskou kytici. „Jak se později ukázalo, byla to velmi dobře promyšlená akce. Tímto krokem získal internetový kamarád velkou porci důvěry,“ uvedl mluvčí policie Bohumil Malášek.

Cesta k tokání a slibům tak byla otevřená. Údajný herec se ženě svěřil, že pro zamýšlené podnikání v Česku posílá v balíku tři miliony dolarů a že k nim přidal i dva zlaté náhrdelníky a prsten, které jsou jen a jen její.

Balík zadrželi ve Vídni

„Jenže se objevil nečekaný problém, na který mají internetoví podvodníci jasně napsaný scénář. Zásilku zadržela ve Vídni tamní vláda. Na její uvolnění je třeba odeslat peníze,“ popsal fintu internetového podvodníka mluvčí.

Žena utvrzená v opětovaných citech ze strany amerického idolu neváhala a na účet odeslala 1,7 milionu korun. Z účtu jí navíc ubylo dalších bezmála 40 tisíc korun, které šly na bankovní poplatky. Jen co se transakce uskutečnila, přestal muž na seniorčiny vzkazy reagovat.

Podvodníci jsou velmi vychytralí, a i když se může zdát, že na jejich lep snad nemůže nikdo sednout, opak je pravdou. Ženy už zaslaly peníze americkým generálům, veteránům z války v Afghánistánu, podnikatelům, kteří se bojí somálských pirátů u břehů Japonska…

VIDEO: Trik, jak odhalit falešný profil na sociální síti.

Video
Video se připravuje ...

Trik, jak odhalit falešný profil na sociální síti Maminka.cz, Supermámy.cz/Adam Balažovič